ŠVEDSKA IZRUČUJE CRNOJ GORI DRŽAVLJANINA SRBIJE: Erić osumnjičen za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici

Novosti online

15. 03. 2024. u 12:37

DRŽAVLjANIN Srbije Vladimir Erić, jedan od osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, u sredu, 20. marta, biće izručen Crnoj Gori, saznaje podgorički Dan.

ШВЕДСКА ИЗРУЧУЈЕ ЦРНОЈ ГОРИ ДРЖАВЉАНИНА СРБИЈЕ: Ерић осумњичен за копање тунела до депоа Вишег суда у Подгорици

Viši sud u Podgorici, Foto V. Kadić

On je uhapšen 14. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu, a Švedska je kasnije odobrila njegovo izručenje Crnoj Gori.

Tek nedavno, pola godine nakon otkrivanja tunela, Viši sud u Podgorici završio je popis nestalih stvari, koji je dostavljen Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Iz tog tužilaštva su saopštili da detalje istrage ne mogu da obelodane, pa nisu odgovorili ni na pitanje Dana da li su identifikovani nalogodavci i da li se nazire motiv prokopavanja prolaza do depoa Višeg suda.

"Pomenuti predmet je u postupku istrage. Postupajući tužilac preduzima sve zakonom propisane mere i radnje u cilju rasvetljavanja odlučnih činjenica. Radi zaštite interesa postupka, zasad ne možemo saopštiti više informacija", rekao je u odgovoru za Dan rukovodilac ODT-a u Podgorici Duško Milanović.

Dodao je da će javnost biti blagovremeno obaveštena o odluci u ovom predmetu.

Tunel do depoa Višeg suda otkriven je u septembru prošle godine. Zbog kopanja tunela do Višeg suda, na poternici su i dalje osumnjičeni Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović iz Loznice. Na spisku osumnjičenih su i Katarina Baćović, Marjan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić. Oni su tokom istrage uhapšeni, ali im je Vrhovni sud nedavno ukinuo pritvor.

Tokom popisa je utvrđeno da su iz dokaza nestali telefoni, oružje i manja količina narkotika.


BONUS VIDEO: NEKOLIKO MINUTA SA: Razgovor sa majstorom parfema Nemanjom Jovanovim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)