GLAVNE SESTRE PREKO NOĆI: Novi slučajevi sumnjivih diploma zdravstvenih radnika u Crnoj Gori

M. D.

27. 03. 2024. u 08:30

GRUPA oko dvadeset glavnih sestara iz Kliničkog centra Crne Gore, nekim čudom, u istom danu diplomirala na Visokoj medicinskoj školi i stekla zvanje specijalista strukovna medicinska sestra.

ГЛАВНЕ СЕСТРЕ ПРЕКО НОЋИ: Нови случајеви сумњивих диплома здравствених радника у Црној Гори

Klinički centar Crne Gore

 Prema podacima Alternative čak su i diplome, po zavedenim brojevima, jedna do druge, kao da tog dana niko više nije diplomirao već je taj dan bio rezervisan za njih.

- Imamo zanimljivu situaciju, a odnosi se na Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici, da su glavne sestre sa nekih odeljenja, nekim čudom, istog dana polagale u istoj školi i dobile zvanje specijalista strukovna medicinska sestra, uža specijalnost klinička njega. To je Visoka medicinska škola, koja je potrebna da bi neko bio glavna sestra na odeljenju. Istragom smo došli do podataka, koji su nezvanični, a koji će biti tema u narednom periodu i predmet istrage, da su išle organizovano autobusima, kao na ekskurziju, za Beograd ili Tutin. Niti su one išle u te škole, niti ima bilo kakve veze sa tim. Prosto su dobijale "brzopotezne diplome" i sa njima su prelazile sa mesta medicinske sestre na poziciju glavne - tvrdi Zarija Pavićević iz Alternative.

"Novosti" su ranije objavile niz tekstova u vezi sa sumnjivim diplomama medicinskih radnika iz jedne medicinske škole iz Tutina, koje su potpisivali dvoje supružnika i njihov sin, iako ni jedno od njih nema znanje i zvanje u oblasti medicine. Takve diplome su u ranijem periodu nostrifikovane u Crnoj Gori.

Istraživanje Alternative pokazalo je da u Crnoj Gori ima oko 30.000 lažnih diploma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!