VASOJEVIĆI U OSAM KOLONA? Izbori u Andrijevici tek raspisani, a već počela predizborna groznica

M. SEKULOVIĆ

01. 04. 2024. u 06:15

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović u subotu je za 2. jun raspisao lokalne izbore u Andrijevici, nakon što je Vlada Crne Gore nekoliko dana pre toga uvela privremene mere i odbor poverenika, ali predizborna groznica, zbog političe krize koja traje duže od godinu dana, uveliko "drma" srce Vasojevića.

ВАСОЈЕВИЋИ У ОСАМ КОЛОНА? Избори у Андријевици тек расписани, а већ почела предизборна грозница

M. SEKULOVIĆ

Kako sada stvari stoje, nakon raskola u vladajućoj koaliciji koju su činile lista Zajedno za Andrijevicu SNP-DF, i Demokrate, na glasačkom listiću za izbore koji dolaze u vreme kada je trebalo da se održe i redovni, moglo bi da se nađe čak osam izbornih lista! Najverovatnije bez ijedne koalicije...

Kuriozitet je svakako da će koalicija Demokratski front koju su činili Nova srpska demokratija, DNP i PzP, nastupiti najverovatnije u tri kolone! Uz to, postoje velike šanse da i nekada, bez obzira na sve "bure", jedinstvena DPS nastupi na dve izborne liste!

- Za sada je sigurno da će Nova srpska demokratija, verovatno sama ići na izbore. Demokratska narodna partija takođe, a iz ove koalicije, prema najavama, "rodiće" se i lista "Za spas Vasojevića" - kaže dobro obavešteni izvor iz redova DF.

U Andrijevici nije nikakva tajna da deo nezadovoljnih funkcionera SNP zagovara formiranje Građanske liste.

Šok za DPS pristalice?

OPOZICIONI DPS koji je 2020. godine smenjen posle dvodecenijske vlasti, mogao bi da priredi šok svojim pristalicama i izađe na dve liste. Deo uglednih članova je nezadovoljan radom vrha partije na državnom nivou, pa su poslali signal da žele da naprave otklon od takve politike...

- Vrh partije odlučiće na kakav način izlazimo na izbore. Verujemo da ćemo ponovo biti najjača partija i svesni smo da ne smemo ispustiti poverenje koje smo stekli doslednom borbom protiv Đukanovićevog režima, litijama za spas svetinja, konsolidacijom finansija - kaže predsednik Opštine Željko Ćulafić (SNP).

Demokratska Crna Gora najverovatnije će, po tradiciji, izaći sama na izbore, a velika nepoznanica je i nastup Pokreta Evropa sad, koji nema odbor, ali ima poslanicu iz Andrijevice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?