ZVICERU BEG OMOGUĆILA ABAZOVIĆEVA VLADA? Optužba pokreta Evropa sad na račun predsednika URA

V.K.

06. 04. 2024. u 19:52

POKRET Evropa sad optužio je Vladu Crne Gore na čijem je čelu bio Dritan Abazović da je "omogućila" vođi kavačkog klana Radoju Zviceru da napusti Crnu Goru.

ЗВИЦЕРУ БЕГ ОМОГУЋИЛА АБАЗОВИЋЕВА ВЛАДА? Оптужба покрета Европа сад на рачун председника УРА

V.K.

- Beg Zvicera bila je verovatno otplata za premijersku poziciju Abazovića. Na osnovu prepiski iz Skaj aplikacije, koja je dostavljena iz Evropola, jasno je da su određene kriminalne organizacije imale ambicije da izazovu unutrašnji i regionalni haos, sa ciljem da direktno utiču na poredak vlasti. Međutim, vođa kavačkog klana Radoje Zvicer je uspeo da napusti zemlju za vreme Abazovićeve Vlade - optužuju bivšeg premijera Crne Gore iz Pokreta Evropa sad.

Dodaju da "Ako uzmemo u obzir da je vođa kavačkog klana u Skaj prepiskama naglašavao koliko je logistički pomagao DPS, čijom je većinom predsednik URA postao premijer, onda je omogućavanje Zicerovog bega za vreme te Vlade, verovatno otplata dugova za premijersku poziciju."

- Najbolji dokaz i činjenica je da je Branislav Mićunović, decenijama vodeća figura u organizovanom kriminalu u Crnoj Gori, koga su Amerikanci stavili na crnu listu, od Abazovićeve Vlade nagrađen dobijanjem koncesije za priređivanje kazinskih igara na sreću u hotelu 'Hilton'". Zašto je iz zemlje od "ruke pravde" pobegao i bivši policajac Ljubo Milović, još jedna "zvezda" skaj aplikacije, pitanje je za one koji se umesto sopstvenom odgovornošću, nakon gubitka fotelja bave svakodnevnim trivijalnostima i tračevima na račun PES-a. Kada uzmemo u obzir sve ove okolnosti, onda i ne čudi što je prilikom formiranja 43. Vlade sa zgrade Bemaksa ispaljivan vatromet. Takođe, onda tek ne čudi što je jedan od suvlasnika te kompanije, za vreme Abazovićeve Vlade slobodno šetao, dok je sada u pritvoru zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo krijumčarenje - zaključuje se u saopštenju PES-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)