CRNOGORSKA DRAMA: Novo varničenje između Milatovića i Spajića

M. SEKULOVIĆ

16. 04. 2024. u 23:54

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović, udario je u utorak pred ponoć novu "packu" premijeru Milojku Spajiću.

ЦРНОГОРСКА ДРАМА: Ново варничење између Милатовића и Спајића

PES

- EU članstvo Crne Gore je zajednički imenitelj svih političkih činilaca i zato je važno precizno informisati javnost: Do formiranja 44. Vlade - već dve trećine privremenih merila u okviru IBAR-a je bilo uglavnom ispunjeno - u najvećem delu kao rezultat rada 42. i 43. Vlade, napisao je Milatović nabsvom nalogumna Iks mreži.
 
- Možda najzahtevnija stavka u preostalih jednu trećinu neispunjenih privremenih merila odnosila se na imenovanja u pravosuđu - koja su upravo glavni politički zamajac za dobijanje IBAR-a. 44. Vlada nastavlja napore prethodnih na ispunjenju preostalih neispunjenih privremenih merila.  Važno je ukazati da je IBAR - Izveštaj o “privremenim” merilima - i da nakon ispunjenja istih - prestoji težak rad na ispunjenju “završnih” merila u poglavljima 23 i 24, pipe Milatović u "odgovoru" na "tvit" Spajića nakon sednice Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta.
 
- Ova Vlada uradila je više za 5 meseci nego sve druge za 6 godina - rekli su naši EU partneri. Crna Gora konačno trči ka cilju – punopravnom članstvu u EU, ovo nije ista zemlja koja je počela pregovore pre 12 godina Crne Gore sa EU, napisao je Spajić na svom Iks nalogu, sa čim se Đilatović, očigledno nije složio.
 
- Transformacija čitavog društva je evidentna, a reforme vidljive i kroz promene zakona, kao i kroz akcije tužilaštva i drugih institucija sistema.⁣ Sedeća stanica je IBAR u junu! Moramo da damo 100 odsto od sebe i da se ne opuštamo ni sekund da bi taj generacijski cilj ostvarili! - piše Spajić u "spornom"tvitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo