POJAČAN PROMET NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Za praznike pojednostavljene granične provere

V.V.

06. 05. 2024. u 10:24

Povećan je, očekivano, pred prvomajske i vaskršnje praznike promet na graničnim prelazima u Herceg Novom. Taj trend rasta traje od 1. januara. Tako je do 30. aprila zabeleženo 415.059 ulazaka putnika u Crnu Goru i 428.650 izlazaka, što je uvećanje prometa od 13,66 odsto u odnosu na prošlu godinu.

ПОЈАЧАН ПРОМЕТ НА ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА: За  празнике поједностављене граничне провере

fOTO: RT HN

Komandir stanice Granične policije Dejan Janković na graničnom prelazu Debeli brijeg, informiše da je od 490.473 putnika njih 236.816 registrovano na ulazu a 253.657 na izlazu iz Crne Gore. To je povećanje od 17,52 odsto u odnosu na prošlu godinu i čak 85 odsto u odnosu na 2022. godinu.

Pojačan promet evidentiran je i pred prvomajske praznike koji su se sastavili sa Vaskrsom pa su gosti iz regiona iskoristili  mogućnost spajanja državnih i vaskršnjih praznika za kratak odmor.

Janković ističe da su kadrovski potencijali Stanice granične policije Herceg Novi, za sada sa dovoljnim brojem službenika.

-Mogućnost koju nam pruža Zakon o graničnoj kontroli je da obavljamo pojednostavljene granične provere, što nam omogućava kontinuiran rad na graničnim prelazima, kaže Janković i dodaje da tokom letnje turističke sezone, kada je promet znato veći, očekuju ispomoć drugih organizacionih jedinica sektora granične policije.

Janković je pohvalio saradnju sa kolegama iz Službe granične policije BiH, sa kojima mesečno obavljaju po dve zajedničke patrole na obe strane. Podseća da su u martu započeti radovi na zajedničkom graničnom prelazu Zupci, a trajaće 180 dana.

-Očekujemo da će biti završeni nakon letnje turističke sezone i da ćemo tada početi sa zajedničkim radom svih službi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije