Amfilohije pozvao na postovanje epidemioloških mera tokom litija: Da se ne krše preporuke, ali ni prava vernika

NovostiOnline/M.S.

20. 06. 2020. u 15:45

Obraćanje mitropolita Amfilohija deci duhovnoj, tužilaštvu i policiji povodom nedeljnih okupljanja: Dužnost nam je da, čuvajući sebe, čuvamo i sve oko sebe

Амфилохије позвао на постовање епидемиолошких мера током литија: Да се не крше препоруке, али ни права верника

Foto: D. Milovanović

Pozivamo vernike i ostale učesnike molitvenih litija da se i u litijama i u svakodnevnom životu pridržavaju zdravstvenih mera koje se odnose na ličnu higijenu i zdravstvenu zaštitu, o čemu je javnost dovoljno upoznata preko Instituta za javno zdravlje i medija. Jer, dužnost nam je da, čuvajući sebe, čuvamo i sve oko sebe. Jer, brat, a svaki čovek nam je brat, najveća je svetinja na zemlji.

Ovako se vernicima obratio arhiepsikop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je istakao da je da su s Božijim blagoslovom, molitvama Svetog Save, Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog, na praznik svih Svetih, 14. juna ove godine, nakon proglašenja prestanka epidemije, obnovljene svenarodne litije sa molitvama za zdravlje, spasenje i napredak Crne Gore i svega sveta, na isceljenje od koronavirusa, ali i od još dugotrajnijeg i opasnijeg virusa bogomržnje i bratomržnje.

- Uz to i sa zahtevom da se, uklanjanjem spornih anticrkvenih odredbi Zakona o slobodi veroispovesti, iz pravnog poretka Crne Gore spreče nasilje i nepravda prema Crkvi i svenarodnim vetinjama, kao i elementarnim verskim pravima. Kraj ćivota Svetog Petra Cetinjskog, istinskog državotvorca i mirotvorca, upućujemo i poziv Državnom tužilaštvu i Upravi policije, kao i drugim nadležnim organima, da se pre i posle litija ponašaju zakonito i da ne donose, kao prošle nedelje i ranije, nezakonite akte protiv sveštenstva, monaštva i vernog naroda zbog učešća na litijama. Oni su dužni da zaštite, a ne da krše Ustavom zagarantovana ljudska prava i slobode. Molimo se Svetoj Trojici da nas isceli i zaštiti od svih virusa, a posebno od virusa nepravde, bogomržnje i bratomržnje, kaže se ne kraju obraćanja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo