JOVAN VUČUROVIĆ: Obaveza današnje generacije da pobede DPS okupatore i nacističku ideologiju

Veliša KADIĆ

13. 07. 2020. u 15:15

JOVAN Vučurović, poslanik DF, član predsedništva Nove srpske demokratije, saopštio je da je obaveza današnje generacije da "pobede DPS okupatore i nacističku ideologiju Sekule Drljevića".

ЈОВАН ВУЧУРОВИЋ: Обавеза данашње генерације да победе ДПС окупаторе и нацистичку идеологију

Foto: Novosti arhiva

- Kao što je pred narodom Crne Gore, koji je bio različitih političkih i ideoloških opredeljenja, jula 1941. stajala odgovornost pred precima i istorijom, tako je i pred našom generacijom ista obaveza da stanemo na crtu okupatoru i da ga pobedimo. Kao i tada, i u mnogim iskušenjima pre toga, i danas je ulog najveći - sloboda. A tada nema kompromisa, već se moraju mobilisati i okupiti svi koji slobodu cene iznad svega, čiji su preci proslavili Crnu Goru, Brda, Boku, Staru Hercegovinu i iscrtali granicu između izdaje i predaje, između časti i prodaje. Niko nema pravo da izostane iz ove borbe, reflektori istorije su upereni u našu generaciju isto kao na one koji su ustali protiv Turaka, Austrougarske, Nemačke, NDH...

- Kao i jula 1941, neprijatelj je gotovo isti, nacistička ideologija Sekule Drljevića koja preti da sruši sve što jeste Crna Gora, koja pod imenom DPS-a građanima želi da izdaju predstavi kao vrhovnu vrednost. Kao što je Sekula Drljević bio sluga i agentura Anta Pavelića i krvavog ustaškog režima, tako je danas Milo Đukanović sluga albanskih terorista i kriminalaca.

- Zahvaljujući takvoj politici, Crna Gora je po prvi put u istoriji u lošim odnosima sa svojim istorijskim saveznicima, sa onima sa kojima je kroz vekove delila dobro i zlo. Moramo Crnoj Gori vratiti sve ono što je pokušao da joj otme Montenegro. Da odbranimo svetinje, njenu duhovnu, kulturnu i nacionalnu vertikalu i da krenemo u njenu moralnu i ekonomsku obnovu. Naša istorija ne počinje od 12. jula 1941. niti od 21. maja 2006, ona je nemanjićka i petrovićka, ona je i Kosovo i Košare, i Grahovac i Mojkovac. Moramo rasterati  montenegrinsku maglu, da bi se probudila Crna Gora - poručio je Vučković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!