MEDOJEVIĆ: Panika uhvatila vrh Demokratske partije socijalista od gubitka vlasti, ali i prokletstva

V.K.

19. 07. 2020. u 13:08

POZIV premijera Duška Markovića za nastavak dijaloga Vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske oko spornog Zakona o slobodi veroispovesti, funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojevića ocenio je da je panika uhvatila vrh Demokratske partije socijalista od gubitka vlasti, ali i prokletstva.

МЕДОЈЕВИЋ: Паника ухватила врх Демократске партије социјалиста од губитка власти, али и проклетства

Foto: Novosti

- Razaraju se ne samo vrh ove stranke, nego se to stanje spustilo do baze, kaže Medojević, postavljajući pitanje –šta se promenilo u toku jučerašnjeg dana, pa je Duško Marković radikalno promenio svoje i stavove Đukanovića da je SPC neprijatelj države i da se sa Svetosavcima ne može razgovarati.

- DPS je juče dobio važne rezultate istraživanja javnog mnenja koja pokazuju da gotovo 50 odsto pravoslavnih birača DPS nije sigurno da će dati glas DPS-u na izborima 30. avgusta, zbog progona pravoslavlja i naše Crkve. U uslovima pandemije korone i straha izazvanog bolešću, gotovo svi funkcioneri te stranke koji su isključeni iz pravoslavlja, pa čak i članovi njihovih porodica nalaze se u stanju neopisive panike zbog izvesne mogućnosti prokletstva Crkve koja je napadnuta od strane tih lica, a dobro znaju kako su im ranije prošli neki drugari koji su nasrtali na svetinje, pojašnjava Medojević, ističući da Marković pokušava „udbaškim metodama da prevari ne samo Mitropolita nego i razočarane glasače DPS-a.“

-Nadam se da uličarskim žargonom rečeno, a taj način izražavanja najveće koristi ova vlast, „prodaja cigle” neće proći i neće se nekim trulim kompromisom koga će predložiti premijer sprečiti očigledni poraz DPS-a, poručio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove