ATRAKCIJA U BARU: Bronzana skulptura koja svima šalje najjaču poruku - ljubavi

B. D.

08. 09. 2020. u 16:12

DA je Bar avangardni grad, potvrdila je nedavno postavljena skulptura "Zaljubljeni par" ispred novog stambeno-poslovnog kompleksa "Soho". Skulptura izlivena u bronzi je autorsko delo skulptora mlađe generacije Velibora Pavićevića.

АТРАКЦИЈА У БАРУ: Бронзана скулптура која свима шаље најјачу поруку - љубави

Foto Privatna arhiva

Prijateljstvo između privrednika Rada Vujačića i umetnika Pavićevića izrodilo je ideju da se uradi skulptura koja će poslati lepe, emotivne poruke.

- Na našim prostorima navikli smo na skulture koje imaju revolucionarni karakter, na istorijske ličnosti, što je i logično s obzirom na bogatu istoriju. Ova skultura jeste drugačija, avangardna je, širi pozitivnu energiju, šalje poruku ljubavi - kazao je, za "Novosti", umetnik Velibor Pavićević.

Skulptura je izlivena u bronzi. Pavićeviću je trebalo oko dva meseca da završi skulpturu.

Za "Zaljubljeni par" Pavićević se "rukovodio" likom Vujačića i njegove supruge. Uz skulpturu pažnju privlači poruka koja je ispisana i ne ostavlja prostor za ravnodušnost: "Gospođo, ja sam u vas neizlječivo zaljubljen".

Vujačić, poreklom Nišićanin, pokazao je nesvakidašnji smisao za emotivni izraz, iskorak u slanju poruka ljubavi prema lepšoj polovini, a sa druge strane našao način da podrži umetnika.

- Cilj umetnika je da uradi delo kvalitetno, a odraz da privuče pažnju, budi interesovanja, znatiželju. Mislim da će "Zaljubljeni par" biti interesantan i turistima - kazao je Pavićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)