ĐEKA NEĆE U VLADU SA DEMOKRATSKIM FRONTOM: Predstavnici Albanske liste hoće da pregovaraju

B. DABIĆ

06. 10. 2020. u 15:28

NOSILAC liste Albanske koalicije “Jednoglasno” i poslanika u Skupštini Crne Gore Fatmir Đeka neće u vladu sa Demokratskim frontom.

ЂЕКА НЕЋЕ У ВЛАДУ СА ДЕМОКРАТСКИМ ФРОНТОМ: Представници Албанске листе хоће да преговарају

Foto: B.D.

On podseća da je koalicija "Jednoglasno" odavno saopštila da bi podržala manjinsku vladu Crne Gore koju bi vodili URA i Demokrate.

-U formatu kakvom se ona sada najavljuje, dakle sa DF-om kao njenim najvećim konstituentom, mi ne želimo biti. Prema tome, naša koalicija nije vodila niti vodi bilo kakve pregovore o ulasku u takvu vladu. Sve drugo su špekulacije i konstrukcije, kazao je Đeka.

Ukoliko nas budući mandatar pozove na razgovor, što je uobičajena demokratska praksa, istakao je Đeka - to ćemo mu takođe saopštiti.

Predstavnici albanskih lista "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj" i "Jednoglasno" još nisu dobili zvaničan poziv za pregovore o ulasku u novu vlast.

Predstavnici Albanske liste "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj" ranije su rekli da će pregovarati najverovatnije sa Demokratama o učešću u izvršnoj vlasti jer - sa Demokratama imaju najbolju saradnju. Demokrate sa albanskim partijama čine vlast u Tuzima.

Potpredsednik Force Genci Nimanbegu iz koalicije "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj" izjavio je za Vijesti da im je prioritet da ostvare izborne programske ciljeve, a ne da budu na funkcijama.

Ipak ako bi mogli da biraju to ne bi bilo ministarstvo za ljudska i manjinska prava, već neko drugo, kao na primer ekonomije, ruralnog razvoja i poljoprirede, turizma, saobraćaja i pomorstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)