TRAŽE ODOBRENJE DA ISPUŠTAJU OTPADNE VODE: EPCG podnela zahtev Upravi za inspekcijske dozvole oko deponije Maljevac

M. D.

10. 11. 2020. u 06:21

"ELEKTROPRIVREDA Crne Gore" zatražila je od Uprave za inspekcijske poslove, Odsek za ekološku inspekciju, da odobre ispuštanje otpadnih voda sa deponije Maljevac, na kontrolisan i ekološki prihvatljiv način.

ТРАЖЕ ОДОБРЕЊЕ ДА ИСПУШТАЈУ ОТПАДНЕ ВОДЕ: ЕПЦГ поднела захтев Управи за инспекцијске дозволе око депоније Маљевац

Drenažni ventil TE Pljevlja / Foto M. Drobnjak

Ekološka inspekcija je, nakon ekološkog incidenta koji se desio u julu 2019, naložila Elektroprivredi da fizički i trajno ukloni drenažni ventil na liniji povratne vode u prvim remontnim radovima, a da se do tada ventil fizički blokira (zavari) kako bi se sprečilo izlivanje otpadnih voda u reku Vezišnicu.

Elektroprivreda se tek pod pritiskom javnosti izvinila uz tvrdnje da se ovakvi događaji neće ponoviti. Tada je i pristala da plati odštetu za pomor ribe. Opštinsko državno tužilaštvo je protiv "Elektroprivrede" i četiri odgovorna lica podnelo optužni predlog zbog ispuštanja otrovnih materija u reku Ćehotinu 4. jula 2019, što je izazvalo uginuće ribljeg fonda u reci Vezišnici i Ćehotini.

U Osnovnom sudu Pljevlja je u toku suđenje u ovom slučaju. Na suđenju "Elektroprivreda" negira krivicu i dokazuje da ispuštanje povratne vode nije izazvalo pomor ribe u pljevaljskim rekama. Nalaz veštaka Snežane Didanović je da je do pomora ribe došlo zbog ispuštanja otpadnih voda sa deponije Maljevac na kojoj već 37 godina Termoelektrana odlaže pepeo i šljaku koji nastaju ka nusprodukt rada pljevaljskog bloka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)