KAKO ĆE GLASATI DF? Knežević otklonio sve dileme oko podrške novoj Vladi Zdravka Krivokapića

Novosti online

26. 11. 2020. u 22:19

GOSTUJUĆI u emisiji „Načisto“ na TV „Vijesti“ lider DNP-a, Milan Knežević, u ime Demokratskog fronta je saopštio da će podržati Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove Vlade, bez obzira što smatra da ona biti odraz postizborne koalicije NVO „Ne damo Crnu Goru“ i pokreta URA.

КАКО ЋЕ ГЛАСАТИ ДФ? Кнежевић отклонио све дилеме око подршке новој Влади Здравка Кривокапића

Foto DF

Istakao je da on i lider NSD-a, Andrija Mandić, nisu tražili nikakve funkcije, te da će fotelje dobiti oni koje navodno nisu zanimale.

Rekao je da je izbor Zdravka Krivokapića na čelo koalicije „Za budućnost Crne Gore“ rezultat dogovora MCP i eparhije budimljansko nikšićke sa našim kolegom Mandićem, te da je lider PzP-a, Nebojša Medojević, uvek kategorički bio protiv tog rešenja.

Smatra da je dešavanjima nakon 30. avgusta izneverena izborna volja građana, ali da nikada nije rekao da Krivokapić radi za CIA, niti za interese DPS-a. Komentarišući Sporazum koji su potpisali lideri koalicija, istakao je:

- Krivokapić ga je potpisao za sebe sa Abazovićem i Bečićem. Nas od 2. decembra on više ne zanima. Mi ćemo tada poslati snažnu poruku da sve ono što smo mi potpisali u koalicionom sporazumu je ispoštovano. Ko nije ispoštovao nas to će građani Crne Gore da vide… - rekao je Knežević i dodao da taj Sporazum za njega nije obavezujući.

Dodao je i da je Krivokapić na sastanku sa predstavnicima parlamentane većine rekao da neće formirati stranku i da ga to ne zanima.

- Saopštio sam što se mene tiče i DF-a neka to uradi. Jer Krivokapić više nije profesor i ekspert, već političar. Pripremam se da 2. decembra podržim Vladu Krivokapića, ko god da je u njoj - poručio je lider DNP-a.

Na pitanje prepoznaje li u timu Krivokapića dobra rešenja, Knežević je rekao da „imamo komcepsijske razlike“.

- Vlada je trebalo da ima 17 ministarstava. Da imako dva ili tri potpredsednika. Pola da pokrivaju eksperti, polovinu političari. Zašto političari? Da bi preuzeli odgovornost. Eksperti nemaju odgovornost što se može videti na primeru Srbije… - rekao je Knežević.

Naglasio je da se mandatar Krivokapšić sreo sa sa predsednikom Vučićem, da su razmenjene reči pune poštovanja i napravljen dobar korak ka saradnji dve bratske zemlje.

Knežević je u samoj završnici emisije poručio da će Demokratski front glasati za Vladu i podržati svaku njen projekat i Zakon koji se teče borbe protiv kriminala i korupcije, istrage visokih zvaničnika i Prve familije, reorganizacije i vraćanja ugleda istitucijama prvenstveno sudstvu kao i povlačenje Zakona o slobodi veroispovijesti i omogućavanja popisa 2021. godine.

Na pitanje novinara o tome da je iz Pravnog tima i sveštenika kazano da bi Crkva bila zadovoljna izmjenama Zakona, Knežević je citirao mitropolita Amfilofija i istakao kako će insistirati na potpunom ukidanju Zakona. A ako Crkva bude mislila drugačije, u tom će slučaju podržati stav jedino vladike Joanikija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!