MUKE RIBARA U ULCINJU: Čamce izvlače ručno jer je dizalica u kvaru mesec dana

B. DABIĆ

13. 12. 2020. u 20:10

RIBARI u Ulcinju čamce iz mora izvlače ručno jer električna dizalica za izvlačenje i spuštanje manjih čamaca u lučici Kacema, na Pristanu, je van funkcije je gotovo mesec dana.

МУКЕ РИБАРА У УЛЦИЊУ: Чамце извлаче ручно јер је дизалица у квару месец дана

Foto: B. Dabić

Ovo je jedan u nizu kvarova električne dizalice koju je JP Morsko dobro postavilo prošle jeseni. O poslednjem kvaru dizalice, ribari su obavestili Morsko dobro.

To potvrđuje Amir Resulbegović koji je zadužen za upravljanje električnom dizalicom. On očekuje da će kvar uskoro biti otklonjen.

- U pitanju je mali kvar, ali mi ne smemo mimo Morskog dobra popravljati vinču. Mora doći njihova ekipa, koja je zadužena za to. Obavestio sam ih, sigurno će doći naredne sedmice. Nije u pitanju veliki problem, a i ne vade se sad čamci tako često - kazao je Resulbegović.

Na pitanje, kako ribari poslednji mesec vade čamce iz mora, Resulbegović potvrđuje da to rade ručno.

- Pomažemo jedni drugima. Snalazimo se, uglavnom. Ne ostane nijedan čamac u morU ako nailazi nevreme - tvrdi Resulbegović.  

Električna dizalica investicija je Morskog dobra, vredna oko 35 hiljada evra. Montaži čelične konstrukcije i krana prethodila je izgradnja betonske temeljne stope i prateće infrastrukture, postavljanje eletričnih instalacija, te izvođenje radova na proširenju ulaza radi lakšeg pristupa dizalici.

Kompletna čelična konstrukcija dizalice je napravljena od izuzetno kvalitetnog materijala, antikorozivno je zaštićena od uticaja morske sredine i opremljena uređajem za osiguranje od preopterećenja. Upravljanje dizalicom vrši se daljinskim upravljanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!