MANDIĆ PORUČIO: Sarađivaćemo sa Srbijom i Republikom Srpskom po svim pitanjima

Novosti onlajn

04. 02. 2021. u 19:33

PODRŠKA Srbije i Republike Srpske koalciji „Ne damo Nikšić“ o kojima je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić govorio na skupu u Župi nikšićkoj je legitimna i u skladu sa crnogorskim zakonima.

МАНДИЋ ПОРУЧИО: Сарађиваћемо са Србијом и Републиком Српском по свим питањима

Foto: Printscreen

Ovo je na koferenciji za novinare istakao šef izborne kampanje „Za budućnost Nikšića“ i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, dodajući da su pojedini mediji manipulisali, iskrivljujući njegove izjave.

- Ja sam vrlo precizno rekao da će buduća lokalna vlast koju će predvoditi naš poslanik Marko Kovačević, sarađivati sa vlastima sa republičkog nivoa u Crnoj Gori, mislio sam na Vladu i to nisam rekao da nas podržava Vlada, nego da će sarađivati u skladu sa važećim zakonima i da mi imamo podršku Srbije i Republike Srpske, prvenstveno govoreći o ekonomskim problemima sa kojima se suočava Opština Nikšić - rekao je Mandić.

On je dodao da Nova srpska demokratija kao predstavnik Srba u Crnoj Gori treba da iskoristi mogućnost što imaju dobre odnosa sa Srbijom i Republikom Srpskom.

- Da bi jedan dobar deo stranih ulaganja Srbija usmerila u Crnu Goru. Zašto bi smetalo nekom da se pokrenu posustala preduzeća u Nikšiću? Da iskoristimo tu vezu i za lečenje. Da i mi imamo Kovid bolnice kao što se otvaraju u Srbiji, da imamo i mi napredak kao što je Srbija. To je bila osnovna poruka koju sam ja želio da prenesem građanima Župe - rekao je on.

Mandić je dodao da bi dobru saradnju sa drugim državama trebali da iskoriste i predstavnici nacionalnih manjina u Crnoj Gori, naglašavajući da je zbog toga Nova srpska demokratija insistirala na učestvovanje manjina u Vladi.

- Predstavnici Bošnjačkog naroda treba da neguju dobre odnose sa Sarajevom, da čuvaju naše dobre odnose iz Novog Pazara da ulažu u Crnoj Gori, kao što mislim da politički predstavnici Albanaca treba da ulože sve da Crna Gora što oni mogu bolje da otvore vrata u Tirani, nego što to može da uradi neko drugi - zaključio je Mandić.

Afere koje su potresale Crnu Goru

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da doživljava kao tešku ironiju tvrdnje tužilaštva da će predloženi zakoni o tužilaštvu i organizovanim kriminalu i korupciji izazvati negativne posledice i vakuum.

On je na konferenciji za novinare istakao da se godinama bore protiv organizovanog kriminala i korupcije i da nije cilj promena u tužilaštvu revanšizam, nego sređivanje sistema.

- Od 2005. godine do danas imamo formirane predmete koje stoje i čekaju poput Telekoma, Limenke, stečajne mafije, Listinga, kastodi računa, ničije kuće, Kombinata aluminijuma i garancija vezano za Kombinat aluminijuma, stanova, Klapa, Vardara, Boksita, Željezare, crnogorskog primorja i kada bih krenuo sada da nabrajam pola konferencije bi potrajalo samo da nabrojim naslove samo onog što je trebalo da radi tužilaštvo, a nije radilo - rekao je Mandić.

On je pozdravio hapšenja u akciji vezano za kredite Abu Dabi fonda i upitao tužilaštvo zašto nije bilo aktivno svih ovih godina.

Više o tome pročitajte KLIKOM OVDE!

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!