"KORONA BROJKE SU STRAVIČNE": Đukanović traži zatvaranje granica Crne Gore

Tanjug

02. 03. 2021. u 13:51

PREDSEDNIK Milo Đukanović traži zatvaranje granica Crne Gore i ubrzanu imunizaciju jer, kako kaže, zdravlje građana je u ozbiljnoj opasnosti.

КОРОНА БРОЈКЕ СУ СТРАВИЧНЕ: Ђукановић тражи затварање граница Црне Горе

Foto: Tanjug

Đukanović smatra da su brojke preminulih "stravične", kao i obolelih od korona virusa, što, kako ističe, iziskuje ažurno uvođenje i efikasnu primenu epidemioloških mera - zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva".

Poručio je da se u cilju zaštite građana Crna Gora mora izdići iznad podela.

Podsetio je da je za nešto više od 11 meseci od posledica infekcije korona virusom u Crnoj Gori registrovano više od 1.000 građana.

-Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost“ - poručio je crnogorski predsednik, preneo je portal RTCG.

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta obolelih i preminulih, kako kaže Đukanović, ne smeju nikoga ostaviti ravnodušnim.

„Zdravlje naših građan je u ozbiljnoj opasnosti“, naveo je uz apel državnim istitucijama i građanima da se vrate aktivnostima i odgovornom ponašanju kakvo je bilo u prvom talasau pandemije.

„Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova. U tom cilju neophodni su ažurno uvođenje i energična primena mera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva", poručio je.

Da bi, kaže, u tome uspeli "moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!