SRBIJA BI DRAMATIČNO BILA OSLABLJENA: Analitičar Bojan Panaotović povodom širenja falš teze o povlačenju Vučića

J. SIMIĆ

23. 01. 2023. u 17:19

MADA Aleksandar Vučić nije ni blizu stava da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji, liberalni i „slobodni“ mediji u Srbiji potrudili su se da nam stave do znanja da te dve stvari nisu ni u kom slučaju dovoljan uslov da Srbija bude primljena u EU.

СРБИЈА БИ ДРАМАТИЧНО БИЛА ОСЛАБЉЕНА: Aналитичар Бојан Панаотовић поводом ширења фалш тезе о повлачењу Вучића

KCNS

Prava istina glasi da nema tih uslova kojima bi Brisel bio zadovoljan i da bi novi uslovi iskrsavali iz dan u dan. Uostalom, tako je od 2000. godine - smatra analitičar i publicista Bojan Panaotović.

Povlačenjem Vučića sa čela Srbije, nastavlja Panaotović, dobili bismo politički haos i gloženje ultradesnih snaga koje smatraju da je idealan trenutak da se krene tenkovima na Prizren i kvislinških i petokolonaških grupacija koje bi amputirale Kosovo i Metohiju danas, a na zahteve zapadnih centara moći, Vojvodinu i Sandžak sutra. Takođe, isti smatraju Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom koju treba pridaviti a do prava Srba u Crnoj Gori stalo im je kao do lanjskog snega. Obe opcije, na posletku, vode Srbiju ka destrukciji i rasparčavanju.

- Nesrećnici i plaćenici koji ovih dana seju maglu kako bi sve procvetalo samo da Vučić ode, ne saopštavaju narodu da, zahtevi zapadnih centara moći ostaju isti – treba dati sve do gole kože, a zauzvrat nećete dobiti ništa. Ništa se ne bi promenilo odlaskom Vučića, samo bi se procesu razgradnje Srbije dao vetar u jedra. – naglašava Panaotović.

On dodaje da naši vrli liberali iz kruga dvojke i slični treba da objasne zašto DS, G17 plus, DSS, GSS i ostali nisu za svog vakta ušli u EU, rešili pitanje Kosova, podigli plate na hiljadu evra, uveli red na medijsku scenu, zabranili mrske Pink, Hepi itd, izgradili bolnice i premrežili Srbiju autoputevima? Bili su na vlasti punih 12 godina. Dakle, duže nego što je SNS u ovom trenutku. Ključno pitanje je, zašto nisu sa evropskim i američkim prijateljima rešili na adekvatan način pitanje Kosova i zašto nisu uveli Srbiju u EU?

- Odgovor je jednostavan, traži se kapitulacija i komadanje Srbije, a ulazak u EU je fatamorgana, iluzija, politička opsena i varka. Makedonija je čak promenila i sopstveno ime pa ne mrda na putu EU integracija. Odlaskom Vučića, apetiti i kidisanje centara moći sa zapada bili bi još agresivniji i učestaliji jer bi politička i diplomatska odbrana Srbije bila dramatično oslabljena - zaključuje Panaotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)