PRIJAVA ZA KARTICE BIĆE I ONLAJN: Uskoro počinje projavljivanje nastarijih za novi penzionerski dokument koji nosi brojne privilegije

J.Ž.S.

23. 02. 2023. u 19:25

PRIJAVA za penzionerske kartice koje će armiji od 1,6 miliona najstarijih doneti brojne pogodnosti prilikom kupovine robe i usluga moći će da se podnese ne samo u papirnoj formi nego i onlajn, saznaju "Novosti". Zahtevi će se upućivati filijalama Fonda PIO od 15. marta, a od istog dana počinje i akcija prikupljanja popusta, odnosno od tada će se i firme prijavljivati za popuste.

ПРИЈАВА ЗА КАРТИЦЕ БИЋЕ И ОНЛАЈН: Ускоро почиње пројављивање настаријих за нови пензионерски документ који носи бројне привилегије

Foto P. Milošević

Od 1. oktobra najstariji će dobiti novi dokument, koji će moći da koriste u svakodnevnoj kupovini, ali i za putovanja. Koje će sve popuste seniori dobiti još nije poznato, jer, kako je rekao ministar finansija Siniša Mali, tek se kreće u kampanju u kojoj će pozvati što više kompanija u Srbiji da se priključe ovoj akciji.

U Ministarstvu finansija očekuju da će najveći trgovinski lanci učestvovati u akciji. U međuvremenu, država je pripremila vodič u kome će penzioneri dobiti više informacija o tome šta sve mogu sa penzionerskom karticom i čemu ona služi.

Priliku da već sada pazare sa popustom oni već sada imaju u najvećim trgovinama i povlašćene cene su im na raspolaganju u određenim danima u mesecu, odnosno kada je isplata penzija. Najčešće iznose od 10 do 15 odsto na ceo iznos računa, a u pojedinim radnjama idu i do 20 odsto.

I ŠIŠANjE SA POPUSTOM

OSIM marketa i pojedine prodavnice tehničke robe daju popuste za penzionere, koji se nekada kreću i do 20 odsto, a privilegije pri kupovini imaju i u mnogim apotekama. Kao članovi pojedinih udruženja, seniori su mogli da dobiju popuste i na putovanja, pre svega u banje, a pogodnosti su se odnosile i na plaćanje u više rata. Povlašćene cene imaju najstariji i na usluge šišanja, a na spisku su optičarske radnje, ali i stomatološke ordinacije.

Do sada su svi koji ispune uslov za penziju, od trenutka kada dobiju rešenje mogli da od PIO fonda da dobiju penzionersku karticu, koju su koristili u svakom trenutku kada im je bilo potrebno da dokažu da su penzioneri, kako ne bi morali da pokazuju čekovnu karticu.

U Fondu PIO su najstarijima u nedavno objavljenom vodiču za penzionere obećali su da "o svim detaljima u vezi sa korišćenjem penzionerske kartice nove generacije i konkretnih benefita koje možete ostvariti upoznaćemo vas blagovremeno, a otvorićemo i nove kanale komunikacije radi upotrebe kartice i obaveštenja o svim popustima i pogodnostima", navodi se u vodiču Fonda PIO.

OPŠTINSKE PRIVILEGIJE

POJEDINE beogradske opštine nude penzionerima termine za rekretaivno plivanje u spotskim centrima koji se nalaze na njihovoj teritoriji. Mesta su često ograničena, a penzioneri bi trebalo da provere šta od sličnih sadržaja mogu da koriste jeftinije ili besplatno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana