TEK JE SVANULO, A VEĆ JE PRETOPLO: U 7 sati u Srbiji izmereno 26 stepeni, a u nekim delovima zemlje danas će biti neizdrživih +40

Novosti Onlajn

25. 07. 2023. u 08:10

PREMA najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) danas će u Srbiji biti veoma toplo, posebno u centralnom i južnom delu zemlje, gde će biti još toplije u odnosu na jučerašnji dan - od 37 do 40 stepeni Celzijusa.

ТЕК ЈЕ СВАНУЛО, А ВЕЋ ЈЕ ПРЕТОПЛО: У 7 сати у Србији измерено 26 степени, а у неким деловима земље данас ће бити неиздрживих +40

Foto: D. Milovanović

U Vranju je trenutno najprijatnije jer je temperatura 18 stepeni, zatim Sjenici gde je izmereno 19, a na Kopaoniku 20.

Vremenska prognoza pokazuje da nas danas očekuje vreo dan, te je u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj, jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji na snazi crveni meteoalarm, koji označava vrlo opasno vreme. U ostalom delu zemlje na snazi je narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno.

Ipak, iako će biti sparno, stiže i naoblačenje s pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, u većini mesta za 10 do 15 stepeni. Krajem dana zahvatiće severne, u sredu ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije.

Prema prognozi meteorologa Marka Čubrila, danas će prvi deo dana biti uglavnom sunčan i topao, dok će u Vojvodini i na zapadu Srbije od sredine dana biti nestabilno.

- Te nestabilnosti donose lokalnu pojavu snažnih grmljavinskih pljuskova, obilne kiše, pojavu grada i prolazno veoma jak vetar - objavio je Čubrilo.

BONUS VIDEO: Pitali smo Beograđane kako se rashlađuju tokom vrelih letnjih dana

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona