NASTAVLJAJU DA POMAŽU DECI SA KIM: U Gračanici osnovana Fondacija „Dr Sonja Rakočević“

D. Z.

31. 07. 2023. u 17:24

U GRAČANICI je danas održana osnivačka skupština Fondacije „Dr Sonja Rakočević" koja će pomagati lečenje dece na Kosovu i Metohiji.

НАСТАВЉАЈУ ДА ПОМАЖУ ДЕЦИ СА КИМ: У Грачаници основана Фондација „Др Соња Ракочевић“

foto d.z.

Cilj Fondacije je, kako se navodi u saopštenju za javnost, da pruži različitu socijalno zdravstvenu podršku deci i roditeljima koji se suočavaju sa velikim problemima tokom lečenja dece.

- Za upravnicu Fondacije izabrana je Gorica Šćepanović, koja se godinama bavi humanitarnim aktivnostima i pruža podršku deci, naročito u enklavama Kosova i Metohije - saopšteno je iz Fondacije.

Sledeći korak je izrada veb-sajt,a na kome će se nalaziti kontakt preko koga će stizati podaci o bolesnoj i socijalno ugroženoj deci.

- Plan je da se obiđu pedijatrijske ustanove i dobilo što više podataka o potrebama dece. Nastavljamo da koračamo Sonjinim koracima - rekla je Gorica Šćepanović predstavljajući plan rada i aktivnosti u narednom periodu.

Inače, doktorka Sonja (Jevtić) Rakočević radila je u Domu zdravlja Gračanica, a potom i u Kliničko-bolničkom centru Priština, na odeljenju pedijatrije u Lapljem Selu. Živela je u Gračanici sa suprugom Živojinom i decom Simonidom i Dimitrijem. Umrla je na Božić 2021. od posledica infekcije kovida 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!