PATRIJARH PORFIRIJE U POSETI EPARHIJI ZAHUMSKO-HERCEGOVAČKOJ: Poklonio se moštima Svetih mučenika prebilovačkih i hercegovačkih

D.B.M.

23. 09. 2023. u 17:09

NEMA onoga koji je došao u Hercegovinu, u njene svetinje, u njene manastire, među kojima je najsvetliji biser manastir Žitomislić, a da nije otišao sa utehom. Upravo ova svetinja, kao i narod koji se sabira u njoj, svedoči suštinu naše vere.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У ПОСЕТИ ЕПАРХИЈИ ЗАХУМСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКОЈ: Поклонио се моштима Светих мученика пребиловачких и херцеговачких

Foto: Printskrin Facebook/Patrijarh srpski Porfirije

Ovo je danas rekao patrijarh srpski Porfirije u manastiru Žitomislić kod Mostara. Tokom posete Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, patrijarh se poklonio moštima Svetih mučenika prebilovačkih i hercegovačkih u selu Prebilovci.

- Manastir Blagoveštenja Presvete Bogorodice kroz vekove bio mesto molitve i okupljanja naroda, kao i da je delio sudbinu zajedno sa svojim narodom - istakao je patrijarh kako je preneto u saopštenju SPC. - Ova svetinja je bila uvek na krstu, rušena i paljena, ali je iz pepela ponovo podizanai.

Patrijarh danas takođe posećuje Vladičanski dvor, Stari grad, imaće prijem u Gradskoj vijećnici, a u 19 časova je doček poglavara SPC u Mostaru ispred Saborne crkve Svete Trojice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!