KOVID AMBULANTE PONOVO OTVORENE: Stručnjak upozorava - Sve više zaraženih u Srbiji, virus hara i među decom

Novosti online

26. 09. 2023. u 11:08

SVAKOG dana u Srbiji beleži se oko 400 novih slučajeva korone, što je ozbiljno pogoršanje epidemiološke situacije, upozoravaju stručnjaci! U većini domova zdravlja oformljene su i kovid ambulante, a u zavisnosti od simptoma i kliničke slike, pacijenti se testiraju PCR i antigenskim testovima.

КОВИД АМБУЛАНТЕ ПОНОВО ОТВОРЕНЕ: Стручњак упозорава - Све више заражених у Србији, вирус хара и међу децом

Foto: P. Milošević

Direktor Dom zdravlja "Palilula" dr Aleksandar Stojanović potvrdio je za Informer da se beleži porast broja zaraženih od koronavirusa i da se ljudi testiraju u sve većem broju.

- Mi smo u našoj ustanovi još u avgustu, kada se pojavio novi soj "eris", oformili jednu ambulantu za testiranja i pregled pacijenata za koje se sumnja da imaju kovid. Ovih dana sve više pacijenata dolazi sa simptomima, pa je i obim posla znatno veći. Primetno je da se epidemiološka situacija menja. Primera radi, od 41 testiranog pacijenta, čak 10 je bilo pozitivno. Dok je kod dece situacija drugačija, na 10 testiranih jedno ima virus. I dalje se testiranje obavlja kao i na početku epidemija - PCR i brzim, antigenskim testovima - ističe dr Stojanović.

Prema njegovim rečima, zbog pogoršanja epidemiološke situacije nošenje maski je obavezno u svim zdravstvenim ustanovama, kako zaposlenima, tako i pacijentima.  

- Na nama je da se pridržavamo svih preporuka i mera, ali i da pratimo situaciju i da budemo odgovorni - napominje sagovornik.

BONUS VIDEO: RODE OPET SLEĆU: Broj stanovnika u Rasinskom okrugu opada, ali u jednoj opštini beba je sve više

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!