OSTALI DOSLEDNI BORBI ZA SLOBODU: Ministar Nikola Selaković uručio boračke spomenice borcima sa područja kuršumlijske opštine

D. Z.

03. 11. 2023. u 17:03

KURŠUMLIJA je bila i ostala deo legendarnog prištinskog korpusa, jedini slobodni deo ovog korpusa i čast mi je što uprvao odavde iz Kuršumlije, prve opštine Topličkog okruga, uručujemo boračke spomenice.

ОСТАЛИ ДОСЛЕДНИ БОРБИ ЗА СЛОБОДУ: Министар Никола Селаковић уручио борачке споменице борцима са подручја куршумлијске општине

foto d.z.

Ovo je prvo uručenje boračkih spomenica koje se broji stotinama.

To je danas popodne u sportskoj hali u Kuršumliji istakao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković. koji je svečano uručio boračke spomenice borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca. Ističući da su među prisutnima i porodice četrdeset i jednog palog borca sa područja ove opštine, ministar Selaković je kazao da se ovim uručenjem kazuje i da se Srbija više svojih boraca ne stidi, da je Srbije dovoljno ojačala i postala sposobna zahvaljujući odgovornoj i mudroj politici kakvu predsenik Aleksandar Vučić vodi.

Dodeli boračkih spomenica prisustvovao je i general Vladimir Lazarević koji je podsetio da je pre dvadeset i četiri godine Zapad sa svojom Nato alijanskom izvršio agresiju bez presedana na našu zemlju kao i da su ciljevi agresora bili monstruozni.

-Trebalo je za 96 sati da slome kičmu odbrane naše zemlje i ubiju više od 20.000 pripadnika prištinskog korpusa, da primoraju Srbe na kapitaliciju, ponize srpski narod i ne ostave kamen na kamenu - rekao je general Lazarević, podsetivši na reči američkog generala Veslija Klarka ali i na reči junaka prištinskog korpusa koji su isticali da nije važno pred kolikom se silom bore već koju svetinju brane.

- Odavde nema nazad, nazad je Srbija - podsetio je na reči junaka sa Košara general Lazarević, koji je pozdravljen ovacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave