TAČIJU PRODUŽEN PRITVOR: O puštanju na slobodu rasprava u januaru

S. J. M.

18. 12. 2023. u 14:48

SUD Specijalizovana veća Kosova u Hagu odbio je zahtev odbrane i produžio pritvor liderima terorističke OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseliju, Redžepu Selimiju i Jakupu Krasnićiju, kojima se sudi za ratne zločine na Kosovu i Metohiji od 1998. do kraja 2000. godine.

ТАЧИЈУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: О пуштању на слободу расправа у јануару

Hašim Tači

Sudija je za svakog optuženog pojedinačno obrazložio da nije bilo materijalnih promena u okolnostima u odnosu na ranije zahteve i da se pritvor produžava. Takođe je navedeno da se u januaru nastavlja suđenje i da se ne može okrivljenima dati mogućnost da imaju pristup informacijama u vezi sa osetljivim svedocima i predmetom. To sve doprinosi neophodnosti i razumnosti produženja njihovog pritvora.

Njihovi branioci su podneli zahteve da se ova optužena četvoraka privremeno pusti na slobodu i to bi sudsko veće moglo da razmatra u drugoj polovini januara.

Inače, u Specijalizovanim većima Kosova je sada zimska pauza zbog božićnih i novogodišnjih praznika i suđenja će se nastaviti 15. januara.

Nedavno je Tačiju i ostalim okrivljenim zabranjeno da u pritvoru u Sheveningenu više primaju bilo čije posete osim svojih advokata, jer je utvrđeno da su ih zloupotrebljavali, kako bi uticali na svedoke, koji treba da daju iskaze u procesu protiv njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)