VOZAČI, OPREZ U SAOBRAĆAJU: Veoma opasna pojava do kraja dana pogađa ove delove Srbije

Novosti online

20. 12. 2023. u 15:05

NA području Srema, severa Bačke i Banata maglovito se danas očekuje tokom celog dana, uz znatno hladnije vreme u odnosu na ostale predele Srbije. Temperatura će se kretati od 0 do 4°C, a među najhladnijim gradovima biće Sombor, Subotica, Kikinda, Sremska Mitrovica i mnogi drugi predeli u Vojvodini.

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ У САОБРАЋАЈУ: Веома опасна појава до краја дана погађа ове делове Србије

Foto: N.Živanović

U ovim predelima magla će veoma smanjivati vidljivost, uglavnom na 200 do 500 metara, lokalno i na 50 do 100 metara, pa se u saobraćaju preporučuje ogroman oprez i smanjena brzina kretanja, kao i da se vožnja prilagodi uslovima u saobraćaju i vremenskim uslovima.

U ostalim predelima Srbije je znatno sunčanije, uz umerenu oblačnost, a i toplije je, uz temperature od 6 do 12°C.

Zbog temperaturne inverzije, danas je na planinama toplije nego u nizijama, pre svega u Vojvodini, pa dok Kopaonik meri 7°C, Sombor i Kikinda mere 0°C, a Subotica 1°C. Istovremeno, dok Požega i Sjenica mere 4°C, na Zlatiboru je kao i na Kopaoniku 7°C, tako da danas u mnogim predelima Srbije temperatura raste sa porastom visine.

Danas je najtoplije na jugoistoku Srbije, u Dimitrovgradu je 12°C.

Snežnog pokrivača ima samo na višim planinama iznad 1.200 metara nadmorske visine i to uglavnom od 2 do 20 cm, na Kopaoniku i Staroj planini 20 do 25 cm, na Kukavici do 30 cm, a na Šar-planini i do jednog metra.

U toku večeri u centralnim, zapadnim i severozapadnim predelima Srbije ponegde se očekuju veoma slabe padavine. U noći ka četvrtku i u četvrtak ujutro i pre podne slaba kiša padaće u centralnim i zapadnim, a sneg u brdsko-planinskim predelima. Potom se očekuje delimično razvedravanje, pa će u četvrtak tokom dana biti promenljivo oblačno i još malo hladnije.

Prema vremenskoj prognozi, jugozapadni vetar u toku večeri biće u pojačanju, a tokom noći u Vojvodini naoblačenje sa kišom, uz veoma jak vetar. Maksimalna temperatura biće od 4°C na jugoistoku do 10°C na severu, u Beogradu do 8°C.

U petak kišovito i vetrovito, na planinama sa snegom.

Prvog dana vikenda prestanak padavina, pa se drugog dana vikenda očekuje sunčanije, a sledeće sedmice i toplije.

BONUS VIDEO: PARALISAN SAOBRAĆAJ OD NOVE VAROŠI PREMA ZLATIBORU - Sneg ne prestaje, oboreno drveće, kamioni stoje

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!