SPOMEN PLOČA DUŠANU TASIĆU: Otkriveno znamenje u Požarevcu borcu palom na KiM 1998. godine

Novosti online

27. 12. 2023. u 16:43

SPOMEN ploču poginulom vojniku Dušanu Tasiću, u Sunčanom parku, u Požarevcu, danas je otkrio državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić sa gradonačelnikom Požarevca Sašom Pavlovićem i majkom palog borca Desankom Tasić.

СПОМЕН ПЛОЧА ДУШАНУ ТАСИЋУ: Откривено знамење у Пожаревцу борцу палом на КиМ 1998. године

Foto Ministarstvo za rad

Dušan je nastradao 1998. godine u antiterorističkoj borbi na Kosovu i Metohiji.

Spomen ploča je postavljena na inicijativu Udruženja herojske 549. motorizovane brigade "Car Dušan Silni", a uz podršku i rukovodstva grada Požarevaca.

Na ceremoniji otkrivanja Spomen ploče prisutnim građanima obratili su se gradonačelnik Saša Pavlović, penzionisani brigadni general Vojske Srbije Stojan Konjikovac i državni sekretar Dejan Antić.

Foto Ministarstvo za rad

- Otkrivanjem Spomen obeležja u Sunčanom parku pali srpski borac Dušan Tasić je trajno otrgnut od zaborava, a njegovo ime podignuto na pijedastal kakav zaslužuje - rekao je Antić.

On se zahvalio gradonačelniku Požarevca i saborcima Dušana Tasića na plemenitoj inicijativi i naglasio da će država Srbija večno čuvati sećanje na palog Požarevljanina, kao i na više stotina njegovih saboraca koji su od 1996. do 1999. godine žrtvovali živote boreći se protiv albanskog terorizma i braneći teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!