ZA NIKOLINU POBEDU: Pošaljite 1056 na 3030

Novosti online

15. 01. 2024. u 21:45

HUMANITARNA fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nikolu Aćimovića (2007).

ЗА НИКОЛИНУ ПОБЕДУ: Пошаљите 1056 на 3030

Foto: Privatna arhiva

Nikola je rođen 03.02.2007. godine u Beogradu. Odmah po rođenju dijagnostikovana mu je Dišenova mišićna distrofija (nasledna progresivna bolest mišića gde se prvi simptomi pojavljuju u ranom detinjstvu. Bolest najpre zahvata mišiće ramena, kukova, butina i listova, vremenom se širi na sve mišiće koji vremenom slabe i oboleli završe u invalidskim kolicima).

Deca obolela od ove bolesti, ugavnom prestaju hodati oko 12. godine života. Nikola ima 14 godina i još uvek hoda. Pre tri godine podnet je zahtev RFZO za registraciju leka Ataluren, koji znatno usporava progresiju ove bolesti i može se primeniti na dečake koji još uvek hodaju, stoga bi ga Nikola trebao primiti što pre.

Potreban lek još uvek nije odobren u Srbiji. Nikola je jedan od tri dečaka koji čekaju na ovaj lek. Trenutno se leči kortikosteroidima, ide na fizikalne terapije, na terapije plivanja i terapijskog jahanja.

Nikoli su sredstva potrebna za kupovinu leka, za lečenje, rehabilitaciju kao i za fizikalne terapije.

Za Nikolinu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Nikoli !

Foto: Budi human

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!