PRESUDA ZA PRETNJE NAŠEM NOVINARU: Danas odluka u predmetu protiv bivšeg policajca D. F.

V.C.S.

09. 02. 2024. u 11:52

OČEKUJEM da optuženi bude osuđen po zakonu, kazao je Vladimir Mitrić, novinar "Novosti", uoči današnjeg izricanja presude beogradskom policajcu u penziji D. F., u predmetu u kom mu se sudi u Osnovnom sudu u Loznici za ugrožavanje sigurnosti i uvredu našem dopisniku.

ПРЕСУДА ЗА ПРЕТЊЕ НАШЕМ НОВИНАРУ: Данас одлука у предмету против бившег полицајца Д. Ф.

Foto: Novosti

Osnovno javno tužilaštvo (OJT) Loznica optužilo je D. F. po službenoj dužnosti za ugrožavanje sigurnosti, dok je Mitrić protiv njega podneo privatnu tužbu za uvredu, pa su ova dva predmeta združena u jedan.

Mitrić je 12. septembra 2005. godine pretučen bejzbol palicom usred dana, u svom ulazu, pošto mu je pre toga dugo prećeno i demoliran mu je automobil. Zadobio je teške telesne povrede, a za napad je osuđen bivši policajac Ljubinko Todorović. Zbog toga već 18 godina Mitrić živi pod policijskim obezbeđenjem. Prošlog oktobra, u Draginjcu, u jednom restoranu, gde je Mitrić bio na novinarskom zadatku, D. F. je počeo da ga vređa i rekao mu "da pouzdano zna da će onaj koji ga je prebio 12. septembra 2005. ponovo da ga prebije".

Foto O. Radošević

Mitrić posle napada 2005.

Da Mitrić tačno opisuje događaj potvrdio je i policajac koji je tada bio u njegovom obezbeđenju.

SVESTAN DELA

NAŠ novinar je u završnoj reči, kako otkriva, podsetio da je D. F. karijerni beogradski policajac, koji je radio i na obezbeđenju Narodne skupštine i družio se sa obrazovanim ljudima, između ostalog i onima pravne struke. Kao takav bio je svestan onoga što je učinio i zbog čega je optužen, smatra Mitrić.

- Veoma je važno to što je sudija Dubravka Todorović odlučila da u spise predmeta uđe i presuda za taj napad iz 2005. godine - objašnjava Mitrić. - Javni tužilac je tražio da D. F. bude osuđen i da mu se izreknu mere bezbednosti zabrane prilaska na propisanoj razdaljini. Maksimum koji zakon dozvoljava jeste tri godine. Na predlog OJT, sudija za prethodni postupak je, odmah posle događaja, doneo rešenje o stupanju na snagu tih mera, koje podrazumevaju redovno javljanje policiji u Beogradu ili Loznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja