ZA PAMĆENJE: Koncert Ansambla KOLO (FOTO)

Novosti online

28. 03. 2024. u 16:28

Nacionalni ansambl KOLO održao je sinoć koncert u MTS Dvorani u Beogradu kojim je iskazao počast umetničkom opusu Radojice Kuzmanovića, istaknutom umetniku i koreografu, koji je prošao put od igrača, soliste, asistenta, umetničkog direktora i direktora ansambla „Kolo”. Skoro puna dva sata prepuna MTS dvorana uživala je u programu koji su umetnici Ansambla KOLO predstavili.

ЗА ПАМЋЕЊЕ: Концерт Ансамбла КОЛО (ФОТО)

Foto: Malinjak foto

Ređale su se igre Koretišta, Gračanice, Gornje Nišave, igre Kumanovskog Polja, čiji je autor Radojica Kuzmanović. Pored toga izvedene su i numere u kojima je on kao jedan od vodećih umetnika ansambla, virtuozno izvodio na scenama širom sveta.

Foto: Malinjak foto

"Izuzetno sam zadovoljan što je koncert propraćen od strane stručne, ali i celokupne javnosti. Ovim koncertom Ansambl KOLO je potvrdilo svoj nacionalni status Ansambla koji pripada narodu. Nakon više od 30 koncerata u Srbiji i regionu, ovo je peta po redu rasprodata MTS dvorana u poslednjih godinu dana. Koncert u čast Radojice Kuzmanovića KOLO realizovan je na tragu vizije ovog velikana srpskog scenskog foklora.", izjavio je v.d. direktor Ansambla, doc. dr Zdravko Ranisavljević.

Foto: Malinjak foto

Umetnički opus Radojice Kuzmanovića (1955-2019) obuhvata više od 30 koreografskih dela i muzičko scenskih prikaza, realizovanih u zemlji i inostranstvu. Njegove koreografije se nalaze na repertoaru Ansambla KOLO, Ansambla VENAC i mnogih folklornih ansambala u zemlji i dijaspori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)