UDAR NA SRBIJU, DINAMIT ZA EVROPU : Panaotović o odluci SE o tzv. Kosovu

J. S.

17. 04. 2024. u 10:55

VRŠEĆI apsolutni presedan, dajući zeleno svetlo za prijem tzv. Kosova,teritorije koju ne priznaje većina zemalja članica UN i koja u dogledno vreme nema nikakve šanse da dobije stolicu u UN,Parlamentarna skupština Saveta Evrope odlučila je juče da krene u rušenje pravnog, političkog, moralnog i svakog drugog poretka u Evropi. -ocenjuje analitičar i sociolog Bojan Panaotović.

УДАР НА СРБИЈУ, ДИНАМИТ ЗА ЕВРОПУ : Панаотовић о одлуци  СЕ  о  тзв. Косову

Bojan Panaotović / Foto KCNS

On naglašava da ovo nije samo udar na Srbiju već dinamit postavljen u temelje čitave Evrope u kojoj od juče konačno više ne važi princip teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica. A kad je taj princip narušen na jednom mestu iluzorno je očekivati da će večito važiti na drugim mestima.

Jučerašnjim činom,nastavlja Panaotović, zabijen je konačni kolac u zaključke Badinterove komisije čiji bazična tačka je bila da se Jugoslavija može razdružiti isključivo po šavovima republičkih granica što znači da Kosovo i Vojvodina ne mogu postati države. Juče je 131 poslanik, među kojima ima poslanika različitih nacionalnosti, pa tako i jedan Srbin Magazinović iz BiH, suštinski su postupili kao družina desperadosa koji razvaljuju poredak na kom počiva stabilnost Evrope.

Politički slepci očigledno previđaju činjenicu da projekat velike Albanije osim Kosova i Metohije obuhvata i delove Grčke, pola Severne Makedonije i deo Crne Gore sa sve Ulcinjom i Barom. Upravo ispred jedne takve mape se Aljbin Kurti fotografisao nedavno u Skoplju. Mečka dakle vrlo brzo može da zaigra i pred vratima zemalja Bakojani, Mugoše i Kovačevskog. Da li će biti spremni da podrže otkidanje delova sopstvenih teritorija i ulazak istih u SE? Naravno, valja pozdraviti glasanje protiv poslanika iz RS kao i Maje Vukićević iz Crne Gore.Za pohvalu je i uzdržan stav poslanika Čarapića iz PES-a.

Istorija i politika,navodi dalje Panaotović, su nepredvidive i odnosi snaga mogu da se promene brzinom svetlosti. Tako je moguće u doglednoj budućnosti videti aplikacije za SE, na primer Donbasa, Luganjske republike ili Republike Srpske.

- Otuda, krajnje je čudno gledati poslanike iz Ukrajine i BiH kako vatreno podržavaju ulazak tzv.Kosova u Savet Evrope jer mečke u različitim oblicima već igraju pred njihovim vratima.

- Tako nas Florijan Biber ubeđuje kako je ulazak tzv Kosova u SE odlična stvar i za samu Srbiju. To je kao kada mesar saopštava teletu kako je za njega odlično što će ga zaklati, tranžirati, ispeći ii poslužiti gladnima na trpezi sa čeri paradajzom i tikvicama. I biberom, dabome. Biber ipak zaboravlja da građani Srbije nisu slepi i da se Srbija i iz najtežih istorijskih situacija vazda dizala kao feniks iz pepela.-zaključuje Panaotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave