ROK ZA PLAĆANJE JE DO SREDE: Evo kako da izvršite uplatu da biste izbegli kaznu zbog kašnjenja

Novosti online

10. 05. 2024. u 11:15

PORESKA uprava podseća obveznike godišnjeg poreza na dohodak građana za 2023. godinu da rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana ističe u sredu, 15. maja 2024. godine.

РОК ЗА ПЛАЋАЊЕ ЈЕ ДО СРЕДЕ: Ево како да извршите уплату да бисте избегли казну због кашњења

Arhiva

Podnošenje poreske prijave na Obrascu GPDG vrši se preko portala Poreske uprave ePorezi, uz upotrebu Kvalifikovanog elektronskog sertifikata i preko mobilne aplikacije ConsentID i sertifikata u klaudu, korišćenjem eID naloga na portalu za elektronsku identifikaciju.

Nepodnošenje poreske prijave podleže prekršajnoj odgovornosti propisanoj Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Bliže informacije u vezi sa utvrđivanjem godišnjeg poreza na dohodak građana i podnošenjem poreske prijave mogu se naći u Objašnjenju Ministarstva finansija u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana za 2023. godinu, Poreskom informatoru – Godišnji porez na dohodak građana i Korisničkom uputstvu za podnošenje poreske prijave o obračunatom godišnjem porezu na dohodak građana.

BONUS VIDEO: RUSKE KADETKINjE NA PARADI: Pogledajte kako je jedna izgubila cipelu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule