HITNO UPOZORENJE RHMZ! Narednih dana jake grmljavinske oluje, evo kada nam stiže tropski talas

Novosti online

17. 08. 2020. u 18:04

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na pljuskove i grad.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ! Наредних дана јаке грмљавинске олује, ево када нам стиже тропски талас

Foto: Depositphotos

U toku popodneva u južnim i zapadnim predelima zemlje kratkotrajni pljuskovi i grmljavine.

RHMZ upozorava da se u utorak i sredu lokalno očekuju vremenske nepogode sa velikom količinom padavina za kratak period, u zoni pljuska i sa kratkotrajno jakim i olujnim vetrom, a u utorak i sa lokalnom pojavom grada.

I meteorolog Đorđe Đurić je na svom fejbuk nalogu objavio prognozu za naredne dane, upozorivši da nam ponovo stižu grmljavinske oluje, lokalno grad i obilni pljuskovi.

On navodi i da će nam poslednja dekada avgusta doneće tropski talas

- U Srbiji u utorak još toplije. Maksimalna temperatura biće do 33°C. Pre podne očekuje se sunčano. Sredinom dana i posle podne biće nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uz mogućnost i grmljavinskih oluja i nepogoda. Krajem dana i tokom večeri iz oblasti Bosne i Hrvatske očekuje se jači oblačni sistem sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojavu grada, obilnijih pljuskova i olujnog vetra. Očekuje se da padne od 10 do 30 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno i preko 50 mm, a na pojedinim lokacijama može doći do lokalnih poplava i to ne zbog izlivanja reka, već zbog nemogućnosti da odvodni sistemi prihvate ogromnu količinu kiše u veoma kratkom vremenskom intervalu - navodi Đurić.

U sredu promenljivo oblačno i nešto svežije, ali sparno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuje pojava kratkotrajnih grmljavinskih nepogoda. Maksimalna temperaura biće od 25 do 30°C.

Foto: Printscreen

U četvrtak stabilizacija vremena. Biće suvo i toplije, temperatura oko 30°C.

Od petka sunčano i toplije, a za vikend i tropski toplo, uz temperature ponegde i preko 35°C. Priliv vrele vazdušne mase sa severa Afrike biće dodatno uslovljen snažnom ciklonskom aktivnošću iznad severnog Atlantika, jer će se ostaci tropskog ciklona spojiti sa niskim pritiskom iznad Islanda i ova snažna oluja doneće ekstremne obilne padavine i orkanske vetrove Britanskim ostrvima, a našem području snažno južno srujanje i veoma visoke temperature.

Poslednja nedelja avgusta proteći će u znaku pravog letnjeg vremena i temperatura od 30 do 35°C.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)