ANA NASTAVILA LEČENJE U TURSKOJ: Pomozite mladoj doktorki da plati troškove

Z. R.

10. 10. 2020. u 11:20

BITKU da preživi agresivni rak debelog creva koji se iz trbušne duplje proširio na pluća i ne može više da se operiše, lekarka Ana Jaćimović (38), iz sela Krežbinac, kod Paraćina, nastavila je u Turskoj.

АНА НАСТАВИЛА ЛЕЧЕЊЕ У ТУРСКОЈ: Помозите младој докторки да плати трошкове

Foto: Privatna arhiva

 Na klinici u Istanbulu, gde je od 22. septembra, ona prima specijalnu imunoterapiju koja se ne primenjuje u Srbiji, a jednomesečno lečenje košta 30.000 evra, bez troškova smeštaja. U tu sumu nisu uračunati ni lekovi koje Ana mora sama da uzima, a koji koštaju mesečno oko 2.500 evra.

Na klinici u Turskoj ova omiljena lekarka paraćinskog Doma zdravlja primiće dvanaest ciklusa infuzione terapije, uz svakodnevno korišćenje dve vrste tableta. Za nju, do pre nekoliko meseci potpuno zdravu, mladu ženu, maligna bolest bila je veliki šok. Otkrivena je u najgore vreme epidemije kovida, tokom vanrednog stanja. Prvu operaciju uradili su paraćinski hirurzi 24. marta, a samo šest dana kasnije, dok je zemljom harala korona, operisana je drugi put u Kliničkom centru Srbije. Dva lekarska tima su očistila kancer iz njenog stomaka koliko su mogli.

Anin rođeni brat Dragan kaže da se svakodnevno čuju i da se njegova sestra dobro drži.

- Lekari su joj rekli da ta terapija daje rezultate, a moja Ana više nema vremena za čekanje - rekao je Dragan za "Novosti". - Tri dana ide na infuzionu terapiju u bolnicu, pa pravi pauzu, a lekove pije sve vreme.

Ana je, preko svojih prijatelja i društvenih mreža, poručila da uspešno izdržava terapije u bolnici i pored mučnina koje ima i da je zahvalna svima koji joj pomažu da istraje. Leči je čuveni profesor Mutlu Demiraj sa klinike "Medikana", koji je vrhunski onkolog zahvaljujući kome su spaseni životi mnogih pacijenata.

Za pomoć dr Ani, otvoreni su namenski računi. Dinarski 160-6000000069918-09, devizni 160600000006992682, IBAN: RS35160600000006992682, SWIFT/BIC:DBDBRSBG. Za slanje sms poruke treba upisati 811 i poslati na broj 3030, a iz Švajcarske upisati human811 i poslati sms na 455.

Moguća je i uplata platnim karticama putem linka e-doniraj, kao i sa PayPal naloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)