"MOLIMO VAS DA TO NE RADITE" Apel iz zdravstvene ustanove u Zaječaru nasmejao sve, a zapravo je ova navika sada jako opasna

Novosti online

12. 12. 2020. u 20:34

LIZANjE prstiju ili pljuvanje na površinu jagodica, rđava je navika koja se ustalila prilikom brojanja novca, čitanja novinca, knjiga ili kod plaćanja računa na šalteru.

МОЛИМО ВАС ДА ТО НЕ РАДИТЕ Апел из здравствене установе у Зајечару насмејао све, а заправо је ова навика сада јако опасна

Foto Tanjug

Ipak, pojavom pandemije virusa korona, ovakav način "poštapanja", sve je samo ne bezbedan, zbog čega se na svakom mestu apeluje da se to ne čini.

Koliko je ovlaživanje vrhova prstiju popularno kod nas u narodu, najbolje govore natpisi sa šaltera u zdravstvenim, ali i u ustanovama u kojima se predaju dokumenti, te i plaćaju računi. Najnoviji primer, dolazi nam navodno iz Zaječara, gde je medicinsko osoblje na radiologiji rešilo da konačno stane na put "lizačima".

- Zbog nastale situacije molimo vas da ne pljujete u prste kada predajete upute -,glasio je tekst apela koji je bio zalepljen na šalteru.

Nažalost, ovakav vid komunikacije sa građanima, nije retkost, te smo od samog početka pandemije imali prilike da vidimo ovakva obaveštenja u nekoliko navrata, a sve u cilju preventivnog očuvanja zdravlja. Iako se svakodnevno apeluje na ljude da se pridržavaju propisanih mera, drže distancu i svaki vid ugrožavanja kako svog, tako i tuđeg zdravlja, izgleda da je lizanje prstiju, pored pravilnog nošenja zaštitne maske, problem sa kojim se pojedinci teško nose.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!