PORESKA UPRAVA OBJAVILA KALENDAR: Ovo su obaveze firmi za septembar

Tanjug

31. 08. 2023. u 08:51

PREMA kalendaru poreskih obaveza firmi za septembar koje je objavila Poreska uprava Srbije, rok za izmirivanje prve obaveze u ovom mesecu je 5. septembar, kada bi trebalo dostaviti obaveštenja o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa u avgustu kao i izveštaje o zapošljavanja osoba sa invaliditetom za avgust i uplati sredstava.

ПОРЕСКА УПРАВА ОБЈАВИЛА КАЛЕНДАР: Ово су обавезе фирми за септембар

Foto P. Milošević

11. septembar je rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za avgust i za podnošenje poreske prijave za porez na dodatu vrednost (PDV) i plaćanje ovog poreza.

Rok za najveći broj obaveza ističe 15. septembra, do kada je neophodno platiti akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za avgust, zatim doprinose za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za  avgust.

Do 15. septembra je potrebno podneti i poreske prijave i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, poreske prijave za PDV za avgust i platiti ovaj porez, zatim podneti obrazac PID PDV 1 za avgust, ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu.

Istoga dana ističe i rok za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za avgust, za plaćanje akcize za drugu polovinu prethodnog meseca i podnošenje poreske prijave za obračun avgustovske akcize kao i za podnošenje prijave o obračunu akcize na struju za avgustovsku potrošnju i za plaćanje te akcize.

29. septembar je rok za plaćanje obračunate akcize za prvu polovinu meseca.

BONUS VIDEO: Novi Centar za posetioce Caričinog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!