POMOĆ ZA MAJKE I DECU, VELIKI KAPITALNI PROJEKTI, BOLJI STANDARD: Mali objasnio - Zašto se radi rebalans budžeta za 2023. godinu

Novosti onlajn

05. 09. 2023. u 11:28

MINISTAR finansija Siniša Mali na svom Instagram nalogu objasnio je zašto se radi rebalans budžeta za 2023. godinu i koji su sve benefiti koje on sa sobom nosi.

ПОМОЋ ЗА МАЈКЕ И ДЕЦУ, ВЕЛИКИ КАПИТАЛНИ ПРОЈЕКТИ, БОЉИ СТАНДАРД: Мали објаснио - Зашто се ради ребаланс буџета за 2023. годину

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

- Rebalans budžeta za 2023. godinu radimo zbog:

✔️ Daljeg poboljšanja životnog standarda građana - veće plate i penzije
✔️Pomoći za majke i decu od 10.000 din.
✔️Velikih kapitalnih projekata i daljeg ulaganja u infrastrukturu
✔️Dodatnih subvencija u poljoprivredi
✔️Dodatnih sredstava za retke bolesti i lečenje u inostranstvu - napisao je ministar na svom zvaničnom Instagram nalogu. 

Podsetimo, nakon najave dela opozicije da će blokirati rad parlamenta, ministar Mali se jednom već oglasio na ovoj društvenoj mreži. 

- Poslednje pripreme pred sednicu Narodne skupštine na kojoj će se, između ostalog, naći rebalans budžeta za 2023. godinu.

Oni koji su Srbiju blokirali decenijama, danas su najavili i blokadu rada Skupštine na kojoj će se raspravljati o povećanju plata, penzija, pomoći majkama, većim izdvajanjima za lečenje retkih bolesti i lečenje u inostranstvu. Oni ne žele da penzioneri dobiju veće penzije, ne žele da majke i deca dobiju jednokratnu pomoć države, ne žele da zaposleni u prosveti i medicinske sestre dobiju veće plate. To je njihova politika. Ipak, mi ne odustajemo od borbe za bolju Srbiju. Pripremamo se za sednicu Parlamenta sa ozbiljnošću kakvu taj posao zahteva. Mi ćemo raditi za naše građane, oni neka blokiraju. Neka svako radi svoj posao, ali neka naši građani, na kraju, dobiju ono što zaslužuju! Živela Srbija, nema stajanja! - napisao je ministar. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (55)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona