ČUDO U DENVERU: Odlični Jokić nije bio dovoljan Nagetsima, Minesota povela u polufinalu (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

05. 05. 2024. u 03:25

KOŠARKAŠI Denvera izgubili su kao domaćini od Minesote sa 99:106 (25:23, 19:17, 27:33, 28:33) u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije. Nagetsima nije bio dovoljan ni odlični Nikola Jokić.

ЧУДО У ДЕНВЕРУ: Одлични Јокић није био довољан Нагетсима, Минесота повела у полуфиналу (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Srbin je pružio još jednu fenomenalnu partiju, meč je završio sa 32 poena, osam skokova i devet asistencija. Ipak, nije imao pravu pomoć saigrača na ovoj utakmici.

Odličan meč u "Bol Areni" odigrale su dva sjajne ekipe. Duel su bolje počeli Timbervulvsi koji su poveli sa 4:18. Ipak, odgovor Nagetsa bio je neverovatan. Domaćin je napravio seriju 21:4 i posle prvog kvartala imao prednost 25:23.

Velika borba se vodila na parketu tima iz Kolorada. Izabranici Majkla Melouna su na odmor otišli sa vođstvom 44:40. U prvom poluvremenu dominirao je Entoni Edvards koji je postigao 25 poena.

Zanimljivo je bilo to da se Džamal Marej na jednoj, odnosno Majkl Konli na drugoj strani nisu upisali u strelce tokom 24 minuta košarke, ali su se razigrali u trećem kvartalu.

Koliko je meč bio izjednačen najbolje se videlo po tome da osim početne dvocifrene prednosti nijedna ekipa nije imala vođstvo veće od sedam razlike koliko je bilo u korist Denvera u dva navrata tokom trećeg perioda, sve do finiša utakmice kada je Edvards dugom dvojkom odveo goste na +11 - 91:102.

Uspeo je tim iz Mineapolisa da prelomi meč protiv aktuelnog šampiona NBA lige. U četvrtoj četvrtini se pojavio Nez Rid koji je u tom delu susreta postigao čak 14 poena i pokazao je zašto je jedan od najboljih igrača sa klupe. Uzeo je Jokić stvari u svoje u ruke u finišu, pokušao je da donese preokret Nagetsima, no Timbervulvsi su uspeli da odbiju nalet rivala i naprave brejk na startu polufinala Zapada.

Minesota igra sjajno do sada u plej-ofu najjače lige na svetu. Sastav Krisa Finča još uvek nije izgubio nijedan meč, nakon što je u prošloj rundi pobedio Finiks sanse sa 4:0.

Najefikasniji kod pobednika bio je Entoni Edvards koji je postigao 43 poena, pratio ga je Karl Entoni Tauns sa 20. Na drugoj strani se posle Jokića najviše istakao Majkl Porter sa 20 poena.

Druga utakmica ovih ekipa na programu je u noći između ponedeljka i utorka od 4.00 po srednjeevropskom vremenu, a igra se takođe u Koloradu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FAJNAL-FOR EVROLIGE: Beograd domaćin završnog turnira 2025. godine?