MOMIROVIĆ: Snažna podrška privatnom sektoru i velike investicije u infrastrukturu preduslov su za razvoj jedne države

Novosti online

26. 10. 2023. u 15:01

SNAŽNA podrška privatnom sektoru i velike investicije u infrastrukturu preduslov su za ekonomski razvoj jedne zemlje, i zato Vlada Republike Srbije podržava naše preduzetnike i kompanije, pružajući im povoljne uslove za poslovanje i razvoj, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon obraćanja na panel diskusiji "Trade4Future" u okviru četvrtog Foruma "Put svile", koji se održava danas u Tbilisiju.

МОМИРОВИЋ: Снажна подршка приватном сектору и велике инвестиције у инфраструктуру предуслов су за развој једне државе

Foto: MUST

Ministar Tomislav Momirović dodao je da se na taj način "stvara okruženje koje privlači domaće i strane investitore, dok se kroz investicije u infrastrukturu stvaraju osnove za ekonomski rast".

- Srbija je lider na Balkanu kada je reč o stranim direktnim investicijama. Država mora da bude otvorena za strane direktne investicije koje predstavljaju motor ekonomskog rasta, stvaraju radna mesta i doprinose razvoju svih sektora - rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je istakao da su otvorenost za razmenu znanja i prijem novih tehnologija ključni elementi za uspeh jer nam pomažu da unapredimo naše proizvode i usluge, što koristi svima.

Foto: MUST

- Zahvaljujući velikim naporima uspeli smo da smanjimo stopu nezaposlenosti sa visokih 28,9 odsto na manje od 9 odsto. Nastavljamo da radimo na stvaranju boljih uslova za sve naše građane. Ovo je preduslov za sve ostale ciljeve koje želimo postići - bolje investicije u zdravstvo, snažniju vojsku, bolje penzije, jer naša posvećenost ekonomskom rastu znači bolji kvalitet života za sve građane Srbije - zaključio je Momirović.

Ministar Momirović tokom dana održaće brojne sastanke, između ostalog sa potpredsednikom Vlade Gruzije i ministrom ekonomije i održivog razvoja Levanom Davitašvilijem, sa ministrom za spoljnu trgovinu UAE Tani bin Ahmed el Zejudijem kao i sa velikim brojem investitora iz različitih zemalja.

Forum "Tbilisi Silk Road Forum - Connecting Today Resilient Tomorrow" koji se održava 26-27. oktobra 2023. godine u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, ugostiće oko 2.000 učesnika iz preko 60 zemalja, uključujući političke i poslovne lidere, stručnjake i predstavnike međunarodnih organizacija i međunarodnih finansijskih institucija, kako bi se ispitali faktori koji efikasno definišu regionalnu i globalnu trgovinu i povezanost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ: Dvostruko veće subvencije ove godine za energetsku sanaciju domaćinstava u Beogradu