PREMIJERKA DANAS U ŠANGAJU: Brnabićeva sa premijerom Kine Li Ćijangom

Tanjug

04. 11. 2023. u 07:47

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić, koja boravi u poseti Kini, sastaće se danas u Šangaju sa kineskim kolegom Li Ćijangom, a prethodno je razgovarala sa predstavnicima kineskih kompanija i institucija.

ПРЕМИЈЕРКА ДАНАС У ШАНГАЈУ: Брнабићева са премијером Кине Ли Ћијангом

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Brnabić se sastala sa predstavnicima kompanija Huavei, CCCC/CRBC i Shanghai Fengling Renewables.

Predsednica Vlade Srbije će, prema planu posete, u nedelju, 5. novembra, zajedno sa kineskim premijerom, ali i sa drugim kolegama iz sveta zvanično otvoriti Kineski međunarodni uvozni sajam "China International Import Expo" u Šangaju, koji će trajati do 10. novembra. Na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu učestvuju i srpske kompanije, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije.

Premijerku očekuje i ceremonija otvaranja Nacionalnog paviljona Srbije na sajmu u Šangaju. Sa predsednicom Vlade Srbije u delegaciji su i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, kao i ministar turizma Husein Memić. Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Organizatori "China International Import Expo" su Vlada Kine i međunarodni uvozno-izvozni biro, a sajam se održava u cilju podsticanja uvoza strane robe u Kinu. Poseta premijerke Kini, sa kojom Srbija ima, kako navode zvaničnici obe zemlje, čelično prijateljstvo, dolazi samo nekoliko nedelja posto je Srbija sa Kinom potpisala Sporazum o slobodnoj trgovini. Brnabić će posetu Kini završiti sastankom sa predsednikom Kine Si Đinpingom u Pekingu, sa kojim će, kako se očekuje, razgovarati o političkim i ekonomskim temama.

BONUS VIDEO:

PENZIONERSKE KARTICE: Sa direktorom PIO posetili smo najstarije sugrađane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana