NOVI UDARAC ZA NEMAČKU: Sud sprečio prebacivanje neiskorišćenih milijardi u budžet

Novosti online

20. 11. 2023. u 00:10

ODLUKA nemačkog suda kojom su iz federalnog budžeta obrisane milijarde mogla bi dogodine da umanji rast za čak pola procentnog poena u najvećoj evropskoj ekonomiji, rekao je Rojtersu izvor iz Ministarstva ekonomije.

НОВИ УДАРАЦ ЗА НЕМАЧКУ: Суд спречио пребацивање неискоришћених милијарди у буџет

Foto Tanjug/AP

Vladajuća koalicija sada će morati da nađe način da popuni veliku rupu u svojim finansijama nakon što je sudska presuda blokirala vladu da prebaci 60 milijardi evra neiskorišćenih sredstava od pandemije ka zelenim inicijativama i podršci industrije.

-Prema početnim grubim procenama, gubitak investicionih sredstava mogao bi da dovede do toga da rast u 2024. godini bude oko pola procentnog poena niži, rekao je izvor, koji je upoznat sa prognozama ministarstva ekonomije. "Dakle, presuda bi mogla da ima negativan uticaj na ekonomski rast", dodao je izvor.

Prošlog meseca, Ministarstvo ekonomije je predvidelo rast od 1,3 odsto za sledeću godinu.

Sudska presuda je povećala tenzije vladi kancelara Olafa Šolca, koja je doživela pad podrške dok se bori sa nizom kriza i recesijom.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!