ONE SU SVE VIŠE NOSIOCI POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA: Karavan preduzetnica stiigao u Gornji Milanovac

V. ILIĆ

19. 03. 2024. u 19:45

GRAD na Despotovici bio je domaćin žena preduzetnica, a u okviru projekta „Karavan ženskog preduzetništva – Na kafi sa preduzetnicama“, koji je realizovan u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Opštinom Gornji Milanovac, a u organizaciji „Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije“.

ОНЕ СУ СВЕ ВИШЕ НОСИОЦИ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА: Караван предузетница стиигао у Горњи Милановац

FOTO OU GM

– Opština Gornji Milanovac stoji na raspolaganju svim preduzetnicama i preduzetnicima na teritoriji opštine, kako bismo im pomogli u prvim koracima ka ostvarenju biznisa. Bilo da je to kroz subvencije sa samozapošljavanje, subvencije u turizmu ili možda u poljoprivredi - rekao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.

Kako je dodao, "Primetno je da su sve više žene nosioci poljoprivrednih gazdinstava, što opština Gornji Milanovac kroz svoj budžet podržava."

- Ovo je samo prvi korak. Već 16. aprila imaćemo veliku konferenciju sa više od 400 žena preduzetnica, ne samo iz Gornjeg Milanovca, već  iz  cele Šumadije i Zapadne Srbije. U maju je u planu da u okviru Jedinstvenog upravnog mesta otvorimo jedan poseban šalter za sve informacije kada je u pitanju Privredna komora Srbije. Tačnije, da građanima pružimo sve informacije o tome kako otvoriti preduzetničku radnju, šta je to što opština i država nude od mera podrške. Radujem se daljoj saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Višedecenijska saradanja milanovačkih privrednika nam daje nadu da ćemo i u ovom poslu uspeti i istrajati do kraja – dodao je Dejan Kovačević.

Ispred Privredne komore Srbije okupljenima se obratila Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva.

– Mi ćemo u prvoj fazi ovog projekta obići deset gradova i opština. Naš cilj je da upravo u direktnoj komunikaciji sa preduzetnicama čujemo sa kojima se sve problemima suočavaju. I naravno, da im pomognemo i da ih posavetujemo na najbolji mogući način – rekla je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PKS.

Ivana Joksić predsednica „Udruženja žena preduzetnica Šumadije i Zapadne Srbije“ dodala je da je cilj ovakvih projekata da žene otvoreno razgovaraju o svojim problemima.

- Uverena sam da će sa ovog sastanka svaka žena izaći sa više znanja, koje im je potrebno za dalji razvoj biznisa. Mi ćemo se i u narednom periodu truditi da oragnizujemo što više ovakvih sastanaka, edukativnog karaktera – naglasila je Joksić.

Prema podacima Agencije za privredne registre, na kraju 2023. godine bilo je 40.905 žena koje su osnivači ili vlasnici udela u privrednim društvima. Pružanjem podrške ženama preduzetnicama i njihovom poslovnom razvoju, otvara se mogućnost da taj broj u budućnosti bude znatno veći.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)