OD 7. MAJA NOVE CENE CIGARA: Evo koliko će koštati paklica

Милица Шкорић
Milica Škorić

29. 04. 2024. u 10:01

OD 1. MAJA važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto, proizvođači, pre svega duvandžije, to uglavnom preliju na teret potrošača. Prema informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

ОД 7. МАЈА НОВЕ ЦЕНЕ ЦИГАРА: Ево колико ће коштати паклица

Foto: Novosti

Naime, kako je objavljeno u Službenom glasniku, pojedine cigarete biće skuplje za deset dinara.

Sa prosečnom cenom od oko tri evra po paklici, cigarete u Srbiji su i dalje najjeftinije, iako je učešće akciza u ceni 61 odsto, a sa PDV-om, čak 77 procenata.

Foto: Prinstkrin/Službeni glasnik

Akciza će po paklici do 30 juna biti 97,70 dinara što je značajan skok jer je po važećem akciznom kalendaru, 92,61 dinar. Nakon ovog datuma, njen iznos bi do 31. decembra trebalo da bude 99,41, što je uvećanje za 1,71 dinar po pakli, dok bi od 1. januara 2025. godine država u svoju kasu trebalo da ubaci čak 101,12 dinara. Sve to nagoveštava da je na pomolu novo poskupljenje cigareta od 10 dinara. Treba da se zna da ništa jeftinije neće proći ni oni koji su klasične cigarete zamenili elektronskim, jer i tečnost za njihovo punjenje imaće korekciju i to od 0,72 dinara po milimetr. 

BONUS VIDEO: ANKETA - Šta mislite o inicijativi Danice Grujičić da se zabrani pušenje u zatvorenom prostoru

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici