NA osnovu ugovora između Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije i Er Srbije, izvršena je dokapitalizacija srpske nacionalne avio-kompanije, pri čemu je Republika Srbija povećala svoj vlasnički udeo u Er Srbiji sa dosadašnjih 51 na 82 odsto.

Komentari (8)

Kanto

30.12.2020. 17:06

Etihad je odvavno propao i samo je u Srbiju ostao iz drugih zemalja je odavno nestao a kolika se prasina digla najbogatiji i najbolji eto koliko je trajao.....

Hteo bih da znam

30.12.2020. 17:23

Znači pare koje su "legle" od prodaje Komercijalne banke odoše većem "buretu bez dna" nego što je stari JAT ikada bio, današnjoj Er Srbiji! Interesuje me da li će Vlada, kao većinski vlasnik, sa mesta direktora najzad najuriti onog Nejsmita koji je bio i ostao čovek Etihada zadužen da što žešće opeljuši Er Srbiju!

Petar

31.12.2020. 02:12

@Hteo bih da znam - AirSerbia je poslovala pozitivno do pocetka korone, jedino je drzava vracala dugove JAT-a kao sto je bilo predvidjeno ugovorom. Ovo pise i u izvestaju fiskalnog saveta koji je napao AirSrbiju. Od pocetka korone doslovno sve avio kompanije su u minusu.

Posmatrač iz Nemačke

01.01.2021. 15:54

@Petar - Petre nisu u pravu. Da si hteo da pratiš opozicionu štampu ili npt. švajcarsku i nemačku stručnu štampu, znao bi da je Srbija pored vraćanja dugova, kroz razne vidove čistih mućki kod prikazivanja zašto donacije (npr. zbog povećanja broja turista u Srbiji, boljeg imidža države u EU isl) Er Srbiji davala velike pare -i do 20 miliona evra godišnje. Neki EU političari su čak pokretali u Briselu pitanje nelegalnih subvencija države tobože "nacionalnom" avio prevozniku koji je ustvari bio mrioneta Etihada preko njihovih, Er Srbiji nametnutih direktora, tu su i (za mito?) popustljivi srpski funkcioneri koji su sve aminovali itd. Jasno?

stari doktor

01.01.2021. 10:50

Ovo se zove "dobar" biznis: prodali svojevremeno 51% za 30-ak miliona evrića, a sada od istoga kupca preuzeli 33% za sto miliona evrića!

Naivko

01.01.2021. 18:25

Nisam bas strucan u tolikoj meri, pa nikako da shvatim te "uspesne" privatizacije, niti razumem "uspesna poslovanja" tih firmi, kao sto je bivsi JAT, Srpska Fabtika Stakla..............