SASLUŠAN VLASNIK NOVOSADSKE TURISTIČKE AGENCIJE: Osnovno javno tužilaštvo predložilo pritvor do 30 dana

Lj.P.

11. 08. 2023. u 12:05

VLASNIK turističke agencije "Siti travel", G.P., osumnjičen za prevare, saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje je predložilo da mu se odredi pritvor do 30 dana.

САСЛУШАН ВЛАСНИК НОВОСАДСКЕ ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ: Основно јавно тужилаштво  предложило притвор до 30 дана

FOTO:Z. GRUMIĆ

Kako navode u ovom tužilaštvu za "Novosti",  predlog za određivanje pritvora podnet sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu.

- Osnovno javno tužilaštvo će nastaviti da preduzima dokazne radnje, u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka - naveli su u OJT.

Vlasnika  "Siti travela" je, kako smo pisali,  policija uhapsila u četvrtak po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio više prevara, i da je  prtivpravno prisvojio 1.500.000 dinara.  On se sumnjiči da je od građana uzimao novac za turistička putovanja, ali da ih nije rezervisao, niti je tim novcem uplatio aranžmane kod ovlašćenih agencija.

Koliko je građana ostalo bez novca i letovanja u Španiji, Grčkoj i Turskoj, još nije poznat, jer se policiji i tužilaštvu i dalje javljaju oštećeni, koji su prošle subote, odnosno 5. jula, nekoliko dana pred odlazak na letovanje, SMS porukom obavešteni da je turistička agencija "Siti travel" zbog finansijskih problema zatvorena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!