TRI MESECA KOD KUĆE S NANOGVICOM: Vlasniku novosadske turističke agencije Goranu P. (48), osumnjičenom za prevaru, izrečena mera

Lj.P.

11. 08. 2023. u 18:07

VLASNIKU novosadske Turističke agencije „Siti traval“ Goranu P. (48) osumnjičenom za prevare, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom sadu izrekao je zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom, odnosno kućni pritvor, u trajanju od tri meseca.

ТРИ МЕСЕЦА КОД КУЋЕ С НАНОГВИЦОМ: Власнику новосадске туристичке агенције Горану П. (48), осумњиченом за превару, изречена мера

FOTO: Z.GRUMIĆ

 On se, kako je za „Novosti“ rečeno u tom sudu, sumnjiči da je počinio produženo krivično delo prevare, na štetu više osoba, u dužem vremenskom periodu, u kontinuitetu, te imajući u vidu visinu pribavljene protivpravne imovinske koristi.

- Izrečena mera zabrane napuštanja stana može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju sobode, a po donetom rešenju do 11. novembra, kada se po službenoj dužnosti ispituje da li je dalje trajanje mere opravdano – naveli su u Osnovnom sudu u Novom Sadu. - Protiv donetog rešenja stranke u postupku imaju pravo žalbe vanpretresnom veću ovog suda.

Odgovorno lice Agencije za turističko posredovanje „Siti travel“, novosadska policija je uhapsila u četvrtak po nalogu osnovnog javnog tužilaštva, zbog sumnje da je počinio više prevara. On se, kako je saopštila novosadska policija, sumnjiči da je od građana uzimao novac za turistička putovanja, ali da ih nije rezervisao, niti je tim novcem uplatio aranžmane kod ovlašćenih agencija.

Sumnjiči se da je protivpravno prisvojio 1.500.00 dinara, a prema nezvaničnim saznanjima, ta suma nije konačna i pretpostavlja se da će iznos biti veći, jer se policiji i tužilaštvu još nisu javili svi oni koji su ostali i bez para i bez mora.

Branilac osumnjičenog, advokat Dušanka david kaže da će se žaliti na rešenje o određivanju izrečene mere, jer smatra da bi trebalo da mu se omogući da se brani sa slobode kako bi mogao građanima da vrati novac.

Građani koji su uplatili aranžmane za Grčku, Španiju i Tursku, u subotu 5. avgusta su SMS porukom obavešteni da je subagencija njihovih uplaćenih aranžmana za letovanje zatvorena zbog finansijskih problema.

BONUS VIDEO - JEZIV SNIMAK LIKVIDACIJE: Kamere zabeležile trenutak kada je Jorović ubijen u Altini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!