MIROSLAV UHVATIO LJUBIVOJA U VINOGRADU: Posumnjao da mu krade grožđe, pa ga udario autom - tragedija u Grockoj

J.D.Lj.

21. 08. 2023. u 15:51

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Miroslava J. (71) iz Grocke zbog sumnje da je u četvrtak automobilom "reno kango" udario biciklistu Ljubivoja P. (71) koji je na licu mesta preminuo. Na teret mu se stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti. Prema informacijama iz istrage, sumnja se da je Miroslav uhvatio Ljubivoja u svom vinogradu i pošto je posumnjao da mu krade grožđe, udario ga je automobilom dok je bežao, posle čega je on pao i preminuo.

МИРОСЛАВ УХВАТИО ЉУБИВОЈА У ВИНОГРАДУ: Посумњао да му краде грожђе, па га ударио аутом - трагедија у Гроцкој

Foto: Profimedia/ilustracija

Iako se, u prvom trenutku, činilo da je Ljubivoje stradao "od ruke" Miroslava, sada se sumnja da je, ipak, nesrećni čovek, pre nego što ga je vinogradar udario vozilom u točak bicikla, pao i zadobio lakše povrede, a potom umro od - srčanog udara. Obdukcija će pokazati tačno vreme i stvarni uzrok smrti, a istraga o ovom slučaju se nastavlja raznim veštačenjima i saslušanjem mogućih svedoka. 

Osumnjičeni Miroslav J. je na zahtev VJT zadržan u pritvoru do 30 dana, koji mu je određen kako boravkom na slobodi ne bi uticao na istragu i svedoke ili ponovio delo. Inače, Miroslav J. nikada do sada nije krivično gonjen, niti osuđivan, čak ni prekršajno. 

Kako "Novosti" saznaju, Miroslav J. je u četvrtak, oko 18.30 časova, u voćnjaku u Grockoj, u ulici Lupoglavski put bb, "svestan dela i zabranjenosti istog", kako navode iz Tužilaštva, izazvao opasnost za život i delo ljudi. On je te večeri, vozilom marke "reno kango", došao do svog voćnjaka i tu zatekao Ljubivoja P. kako iz njegovog vinograda krade - grožđe. 

Kada je ugledao Miroslava, Ljubivoje je brzo seo na svoj bicikl i dao se u beg. Međutim, Miroslav je krenuo za njim i posle dvadesetak metara ga sustigao. Tada je, prednjim delom svog vozila, udario u zadnji točak Ljubivojevog bicikla. Ljubivoje je pao i - umro, a Miroslav je ubrzo uhapšen i, u prvom trenutku, teretio se za ubistvo. Međutim, delo protiv njega je kasnije prekvalifikovano. 

Miroslav je izneo odbranu pred nadležnim istražnim organima. 

- Izjavio je kako je Ljubivoje, pre nego što ga je on udario vozilom, već pao sa bicikla, koji je uparkiravao između jedne trešnje i breskve, u nameri da se sakrije sa ukradenim grožđem - saznajemo iz istrage. - Navodno, videvši to, Miroslav je pozvao policiju, a onda i Hitnu pomoć.

KOMŠIJE U ČUDU

MEŠTANI Grocke kažu da su i Miroslav i Ljuba poznati u kraju. Tvrde da su "dobri ljudi" i da sumnjaju da je Miroslav namerno ubio čoveka. 

- Ljuba ima ženu i dete u inostranstvu, ali nisu u kontaktu, a ovde je radio u prodavnici, u kafani, na njivi - kaže jedan od komšija. - Inače je iz obližnjeg sela i živeo je kao podstanar, a poslednjih godina kod jedne žene. Nije bio problematičan, iako sam čuo da je navodno, svojevremeno, bio u zatvoru, mada meštani kažu da mu je i to namešteno. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!