PRETIO MAJCI PRED MALOLETNOM DECOM: Treće OJT podiglo optužnicu protiv nasilnika iz Zemuna

J.D.Lj.

23. 08. 2023. u 14:23

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo sudu optužni predlog protiv okrivljenog Š. Dž. (35) zbog nasilja u porodici.

ПРЕТИО МАЈЦИ ПРЕД МАЛОЛЕТНОМ ДЕЦОМ: Треће ОЈТ подигло оптужницу против насилника из Земуна

Foto Shutterstock/ilustracija

On je u periodu od maja do avgusta 2023. u porodičnoj kući u Zemunu, pod dejstvom alkohola, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život i telo, drskim ponašanjem ugrozio spokojstvo i duševno stanje svoje majke.

U navedenom vremenskom periodu, kada je bio pod dejstvom alkohola, ulazio je u verbalni sukob sa majkom i upućivao joj pretnje, dok je u avgustu pretio da će je ubiti i izbaciti iz kuće, lomeći nameštaj u kući u prisustvu drugih članova porodice, od kojih su petoro maloletna deca.

Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 7 meseci i meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)