IZBEGAVALA PLAĆANJE NAKNADE ZA UVEZENA VOZILA: Ostavila za sebe šest miliona dinara, tužilaštvo traži kaznu zatvora i povraćaj novca

J.D.Lj.

10. 11. 2023. u 15:00

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo sudu optužni predlog protiv D.M. (36), zbog sumnje da je tokom 2017. godine u prestonici izvršla krivično delo poreska utaja.

ИЗБЕГАВАЛА ПЛАЋАЊЕ НАКНАДЕ ЗА УВЕЗЕНА ВОЗИЛА: Оставила за себе шест милиона динара, тужилаштво тражи казну затвора и повраћај новца

Foto: N. Skenderija/MUP

To je uradila kao direktor privrednog društva, jer nije Agenciji za zaštitu životne sredine prijavila podatke o težini polovnih putničkih i teretnih vozila koje je privredno društvo uvezlo u Republiku Srbiju u toku 2016., a  koja posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada za koje se plaća naknada u iznosu od 12.000 dinara po toni.
 
Tako je izbegla plaćanje naknade za upravljanje posebnim tokovima otpada za uvezena vozila u iznosu od 6.201.312,00 dinara. 
 
Tužilaštvo je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da nakon održanog glavnog pretresa okrivljenu oglasi krivom i osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.
 
Takođe, traži se i da joj se izrekne novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara, te da se obaveže da snosi troškove postupka nastale pred tužilaštvom u iznosu 40.000,00 dinara.
 

BONUS VIDEO: BRZA I EFIKASNA AKCIJA POLICIJE - Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo mladića u Futogu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)