OSTALI BEZ PARA I LETOVANJA: Vlasniku novosadske turističke agencije nanogvica još tri meseca

Lj.P.

14. 11. 2023. u 12:20

VLASNIKU Turističke agencije „Siti travel“ Goranu P. (48), osumnjičenom za prevare, Osnovni sud u Novom Sadu je, na predlog Tužilaštva, za još tri meseca produžio meru zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom, odnosno s nanogvicom. Kako navode u Osnovnom sudu, ova mera može trajati do 11. februara 2024. godine.

ОСТАЛИ БЕЗ ПАРА И ЛЕТОВАЊА: Власнику новосадске туристичке агенције наногвица још три месеца

FOTO: Z. GRUMIĆ

On se sumnjiči da je počinio produženo krivično delo prevare, na štetu većeg broja ljudi, u dužem vremenskom periodu u kontinuitetu. Vlasnik agencije se tereti da je protivpravno prisvojio 1.500.000 dinara, a prema nezvaničnim saznanjima, ta suma nije konačna i pretpostavlja se da će iznos biti veći. Cene aranžmana su se kretale i do 5.500 evra, a u nezvaničnim pričama, pominje se da je oko 50 oštećenih iz Novog Sada, ali i okolnih mesta, među kojima su i čitave porodice.

Na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu, osumnjičeni je izjavio da mu nije bila namera nikoga da prevari, i da ni sa jednim klijentom nije zaključio ugovor sa namerom da uzme novac, a da ne odu na putovanje.

Da su ostali uskraćeni za odlazaka na letovanje, građani su saznali 5. avgusta, kada su SMS porukom obavešteni da je subagencija njihovih uplaćenih aranžmana za letovanje u Grčkoj, Španiji i Turskoj, novosadski „Siti travel“ zatvorena zbog finansijskih problema.

Turistička agencija „Siti travel“ nije članica nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA. U toku 2023. godine Sektoru turističke inspekcije je pristiglo deset predstavki putnika protiv ove novosadske tusrističke agencije, na osnovu kojih je usledio inspekcijski nadzor, i tada su utvrđene nepravilnosti, doneto je rešenje o zabrani organizovanja turističkog putovanja, jer ih je „Siti travel“ organizovao bez licence.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!