ZAPLENJENO 48 KILOGRAMA RAZLIČITIH DROGA: Novosadska policija u oktobru otkrila dvostruko više krivičnih dela u vezi sa narkoticima

Lj.P.

22. 11. 2023. u 18:06

NA području Policijske uprave u Novom Sadu, u oktobru je evidentirano dvostruko manje krivičnih dela protiv života i tela, u odnosu na isti period prošle godine, a smanjen je i broj krivičnih dela protiv imovine.

ЗАПЛЕЊЕНО 48 КИЛОГРАМА РАЗЛИЧИТИХ ДРОГА: Новосадска полиција у октобру открила двоструко више кривичних дела у вези са наркотицима

Foto: N. Skenderija/MUP

 U ovom periodu, kako navode u novode u novosadskoj policiji,  međutim, otkriveno je dvostruko više krivičnih dela iz oblasti suzbijanja krijumčarenja i trgovine narkoticima, a zaplenjeno je oko 48 kilograma različitih opojnih droga. Otkrivena je, takođe, jedna improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane.

- Zbog izvršenih krivičnih dela nadležnim tužilaštvima ukupno je prijavljeno 528 osoba, od kojih je većina osumnjičena za neka od krivičnih dela opšteg kriminaliteta - predočavaju u PU Novi Sad. - U oktobru je rasvetljeno razbojništvo, u menjačnici u Temerinu, počinjeno uz pretnju vatrenim oružjem i uhapšena su trojica osumnjičenih za ovo krivično delo.

Takođe, uhapšena su dvojica osumnjičenih za nelegalnu trgovinu narkoticima, kod kojih su policijski službenici pronašli čak 34 kg sirove i sasušene marihuane.

Na području Južnobačkog okruga, u oktobru 2023., smanjen je broj prekršaja javnog reda i mira, u odnosu na isti mesec 2022. godine.

- Stanje u oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima karakteriše manji broj saobraćajnih nesreća, kao i poginulih i povređenih u saobraćaju, u odnosu na isti period prošle godine -  navode u Policijskoj upravi Novi Sad. -  U ovom periodu, u Južnobačkom okrugu, otkriveno je ukupno 11.911 saobraćajnih prekršaja, iz saobraćaja je isključeno 719 vozača, a sprovedene su i tri akcije pojačane kontrole saobraćaja.

Policijski službenici Policijske uprave u Novom Sadu, u oktobru 2023, realizovali su više projekata, sa ciljem da olakšaju komunikaciju određenih kategorija stanovništva sa pripadnicima policije, kao i da edukuju najmlađe o pravilima bezbednog ponašanja u stvarnom i digitalnom svetu.

U okviru projekta „Bezbedni u svetu tišine“, koji je realizovan u opštinama Novi Sad, Bečej, Vrbas i Bačka Palanka promovisan je broj telefona u Operativnom centru Policijske uprave, putem kojeg osobe oštećenog sluha mogu da šalju SMS poruke radi prijave bezbednosno interesantnih događaja.

Tokom oktobra 2023. godine, na području Policijske uprave u Novom Sadu, sprovedene su, takođe, planirane aktivnosti u sklopu projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Na području svih policijskih stanica i ispostava realizovane su radionice sa temama „Prevencija vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju“, „Bezbednost dece u saobraćaju“ i „Bezbednost dece u vanrednim situacijama“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)